El projecte Nilak obre un procés de micromecenatge per recaptar fons

El projecte Nilak de carpa itinerant d’arts escèniques ha obert aquesta setmana un procés de micromecenatge per recaptar fons que el puguin fer realitat. Nilak es basa en el caràcter nòmada del circ  per apropar el circ i també la dansa i el teatre a petits nuclis urbans que actualment no gaudeixen d’oferta d’arts escèniques. Aquí podeu consultar la pàgina del crowdfunding per fer la vostra aportació.

Actualment la programació escènica contemporània es troba en grans nuclis urbans, per això Nilak les vol apropara totes les zones demogràfiques de Catalunya, permetrà obrir nous circuits de programació, donar visibilitat a les companyies residents a Catalunya i acostar la mirada de les arts escèniques contemporànies a tots els públics. 

Segons el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 26% de les comarques catalanes no tenen cap teatre: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Lluçanès, Moianès, Montsià, Pallars Sobirà, Priorat, Terra Alta i Vall d’Aran) no tenen cap teatre.

Funcionament

Nilak proposa una estada de dues setmanes en cada població per poder realitzar un conjunt d'activitats a través de les quals fer una immersió al territori: espectacles, creacions, exposicions o tallers. Activitats que pretenen apropar les arts escèniques a la població i treballar conjuntament entre els artistes i els habitants per poder facilitar l’interacció i la coneixença d’aquestes arts en primera persona.

El projecte està impulsat per diverses companyies de circ i dansa contemporània de Catalunya, artistes audiovisuals i plàstics i vol ser una plataforma oberta a totes les companyies residents al territori.

Nilak, vol iniciar la gira al 2019 i vol arribar a 12 pobles l’any per poder oferir una programació a les 12 comarques que no disposen d’intraestructures. Actualment el projecte compte ja amb 6 pobles adherits per la temporada 2019.
 

Nilak vol apropar les arts escèniques a les comarques catalanes sense equipaments teatrals

Compartiu aquesta notícia