La federació de circ Circored protagonitza el nou número de Zirkòlika

El número de tardor de la revista Zirkólika dedica el seu principal article a la federació d’associacions de professionals de circ de l’Estat espanyol, Circored. L’entitat celebra aquesta setmana el segon Congrés de circ a Madrid, juntament amb la primera edició d’una fira d’espectacles. La federació va néixer el 2015 amb quatre entitats i actualmente ja sumen deu d’arreu de l’Estat.  L’article exlica els objectius de l’entitat i també fa un repàs d’aquestes deu entitats que formen part de Circored, entre elles l’APCC.

Durant el Congrés s'han celebrat diferents taules rodones i tallers per parlar sobre la situació del circ professional actual, i temes com la distribució o la situació dels artistes.

Diferents articles expliquen la història de la família de circ Arriola, que va dur a terme dues gires per Amèrica, i també s’entrevista Kike Polo, director del Cirkus Kaos, que parla de la situació actual del circ tradicional.

La revista també fa un repàs dels festivals ja celebrats els darrers mesos, com el Festival Internacional de Circo de Castilla y León CIR&CO, la Mostra Internacional de Mim de Sueca, el Festival de Circ Contemporani Ciutat d’Andújar o el Festival Iberoamericà Firco, celebrat els darrers dies a Madrid.

A més, Zirkolika parla amb pallassos joves com Mireia Miracle, Filigranes o Bucráa i dedica una entrevista a Guillem Albà.

Altres articles expliquen la gira del primer circ basc itinerant, Gure Zirkua o ens presenten companyies com les Farfadais o el llançador de ganivets Tyrone Laner.

Zirkòlika també dedica un article a La Federació d’Espanyola d’Escoles de Circ Socioeducatiu (FEECSE), una plataforma d’associacions de circ en  matèria de pedagogía de circ.

Circored celebra aquesta setmana el segon congrés de circ a Madrid

Compartiu aquesta notícia