Els IX Premis Zirkòlika nominen un total de 23 projectes de circ

Els premis Zirkòlika han donat a conèixer avui les seves nominacions, que inclouen un total de 23 projectes de circ. Els  nominats a millor espectacle són Flou Papagayo de Mumusic Circus, Balada de tardor de Teatro nelle foglie, Josafat de Cia Passabarret i Mur de (Cia)3. Tots els premis es donaran a conèixer el dia 19 de desembre en un acte al Born CCM en què també s’estrenarà l’espectacle Under, coproduït per Zirkòlika, el Born CCM i Undercirc.


En les altres categories les nominacions són les següents :
-Millor espectacle de pallassos: Set up de Los Barlou, Rojo, de Mireia Miracle Clown, The best of the worst de Javier Arixa, Briks de Cia Cirk’Crash, Cartoon Toylette d’El Niño del Retrete.
-Millor número: Perill d’extenció d’Aurora Caja (verticals), Josafat d’Oriol Llop (perxa xinesa i equilibris), Warmi de Fiorella Quiñones (cèrcol aeri),  i Rebekka Spiegel (corda llisa).
-Millor espectacle de sala: Balada de tardor de Teatro nelle Foglie, Josafat de cia Passabarret, Mur de (Cia)3.
-Millor espectacle de carrer: Flou Pagagayo de Mumusic Circus, Rojo de Mireia Miracle Clown, Antes es mejor de Javier Ariza, Koselig de Capicua Circ, El senyor de les baldufes de Cia Penélope y Aquiles.
-Millor espectacle de circ en carpa: Balada de tardor de Teatro nelle Foglie.
-Artista companyia emergent: Maldimar, Cia Voël, Daniel Blasco Marcos, Mireia Miracle Clown, (Cia)3.
-Iniciativa per a la projecció del circ: Escola de teatre i circ d’Amposta, Mur (Cia)3, Festival GiraCirc, Carpa Revolució, Expo “Papers de Circ” de Ramon Karoli.

El jurat està format aquest any per la pallassa Pepa Plana (Premi Nacional de Cultura 2014), l’actriu i gestora cultural Cristina Cazorla, de La Puça Espectacles, l’artista i acròbata Ignasi Gil, la productora i mànager Jordina Blanch (CIRCulant), la gestora Sònia Martínez (Alter Circus), el fotògraf Manel Sala ‘Ulls’, el periodista i cap de redacció de la revista Zirkòlika, Marcel Barrera, i Lola Casademont, de la Fira de Circ de La Bisbal d’Empordà.

Enguany, s’han ampliat els premis amb dues noves categories: millor entrada o espectacle de pallassos, i millor trajectòria. A més, s’han separat les categories de millor espectacle de circ de sala i millor espectacle de circ de carpa, fins ara unides. En total, s’atorgaran 11 guardons, dos dels quals —premi de votació popular i trajectòria— s’anunciaran durant els pròxims dies. Aquests dos premis, juntament amb el premi especial, no tenen nominacions.


‘UNDER. Històries sota terra’
Under està coproduït per Zirkòlika, El Born CCM i UnderCirc i després de l’acte dels premis, es podrà veure a El Born CCM els dies 21 i 22 de desembre i del 27 al 30 de desembre. Under és un espectacle de circ actual per a tots els públics que proposa un recorregut fantàstic per sis ciutats: Barcelona, París, Lisboa, Nàpols, Estocolm i Munic. En aquest món subterrani, els espectadors descobriran l'arquitectura de les parades de metro a través del videoart i les projeccions, que es fusionaran amb números de malabars, acrobàcia i antipodisme. L'espectacle, dirigit per Emiliano Sánchez Alessi (premi Zirkòlika al Millor Número de Circ 2017), inclou també una banda de tres músics.

Els artistes de circ de l'espectacle Under són Nicolas Benincasa (pallasso/clown), Fernando Pose (malabars de rebot), Fernando Melki i Leti Garcia (acrobàcia/mà a mà), Antonia González (antipodisme), Emiliano Sánchez Alessi (malabars amb maces) i Marta Erra (corda aèria).
 

Durant la gala es representarà “Under”, espectacle coproduït per Zirkòlika, El Born CCM i Undercirc

Compartiu aquesta notícia