Formació sobre pedagogia creativa per a formadors/es i creadors/es

L’APCC organitza una nova formació  sobre Pedagogia Creativa, el curs “Creativitat i innovació en la creació i la formació de Circ” amb el malabarista i pedagog Antonio Benítez “Antolío” que tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 de març. La formació tindrà una duració de 16h i es farà a la Central del Circ. El preu és de 100€ i de 80€ per a socis i sòcies de l’APCC. Aquí us podeu inscriure.

El curs està adreçat a formadors/es de circ o professionals de l’educació, així com artistes de circ o creadors d’altres àmbits artístics. L’objectiu principal és desenvolupar la percepció, la intuïció i l’expressió creativa dels participants així com intentar trencar els patrons de pensament estereotipa i rígid. Durant el curs es donaran eines per entendre com funcionen els processos creatius i augmentar la capacitat de produir i aplicar noves idees. La idea és poder aplicar tots aquests coneixements i tècniques en els àmbits de l’educació i la creació artística.

Antonio Benítez “Antolio”

És biòleg, malabarista professional, pedagog i formador a l’Escola de circ de Montreal, a més de formadors de formadors/es de circ social. Treballa com a formador freelance en el projecte Cirque du Monde del Cirque du Soleil, i des del 2010 a Mèxic, Brasil, Xile, Haití, Argentina, Equador, Canadà i Costa Rica. Ha impartit formacions de creativitat també a Perú, Panamà, Costa Rica, Guatemala, Puerto Rico, Espanya, etc.

Continguts
Durant les 16 hores del curs s’impartiran els següents continguts:

• Explicació i exposició de conceptes importants en la creativitat, com el pensament lateral, concepte de flow, mapes mentals, pensament convergent i divergent, entropia, tècniques creatives (brain storming, ventall de conceptes, scamper, provocacions…).
• Explicació i exposició de conceptes importants en la creativitat, com el pensament lateral, concepte de flow, mapes mentals, pensament convergent i divergent, entropia, tècniques creatives (brain storming, ventall de conceptes, scamper, provocacions…).
• Dinàmiques lúdiques per a l’activació i la reconnexió amb els sentits.
• Jocs i reptes creatius.
• Actituds i trets que afavoreixen la creativitat.
• Obstacles i assassins de la creativitat.
• Activitats i exercicis per treballar la fluïdesa mental, verbal, gràfica, plàstica i corporal.
• Moments de posada en comú i reflexió grupal destinats a integrar els conceptes treballats i com poder aplicar-los.
• Estratègies creatives.
• Aplicació de las diferents tècniques creatives per als desafiaments i casos personals, en apartats pedagògics, artístics , etc.
 

Dades pràctiques

Horaris
Dissabte 16 de març: 10h a 14h i 15h a 19h
Diumenge 17 de març: 10h a 14h i 15h a 19h
Lloc:
La Central del Circ - Parc del Fòrum de Barcelona
Preu
*Socis APCC: 80€ No socis: 100€
(*) Aquesta tarifa s’aplicarà també als formadors de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris, als membres d’altres associacions de circ de l’estat espanyol que treballen en
xarxa amb l’APCC, socis i sòcies de l’AGT i alumnes membres de les escoles associades a l’ACET.
Els diners només es retornaran en cas d’anul.lació del curs. Cal un mínim de 10 persones inscrites per poder fer el curs i hi ha un màxim de 15 places.
Inscripcions
Formulari d’inscripció aqui.
La inscripció només serà vàlida un cop facis la inscripció online i ens enviïs a projectes@apcc.cat el comprovant de l’ingrés bancari (Triodos-APCC: ES20
1491 0001 2430 0008 7863), indicant el teu nom i el curs al qual t’inscrius.
Data límit d’inscripció: 4 de març (sempre que hi hagi places disponibles)
 

El cap de setmana del 16 de març amb Antonio Benítez “Antolío”

Compartiu aquesta notícia