L’Enllaç, la trobada entre artistes i gestors/es culturals, renova el seu format
La trobada entre gestors/es culturals i artistes de les arts escèniques, l’Enllaç, canvia enguany de format, per millorar i augmentar les connexions entre els professionals dels dos àmbits i sempre amb l’objectiu de compartir eines i recursos per a la professionalització del sector cultural. En aquesta quarta edició l’Enllaç proposa una primera part amb cinc taules amb cinc professionals de la cultura que parlaran de comunicació cultural, preproducció, producció, distribució/ management i recerca de finançament. Cada persona podrà participar en dues d’aquestes taules. La segona part de l’Enllaç consistirà en una dinàmica conjunta entre totes les persones assistents.
La sessió tindrà lloc al bar Mau Mau de Poble Sec el 10 d’abril al matí, les places són limitades i el termini d’inscripcions s’acaba el pròxim 31 de març. La sessió té un preu de 10€ i és gratuïta per als socis i sòcies de les entitats organitzadores, l’AAPDC, la TTP, l’APdC, l’APGCC i l’APCC. Aquí trobeu el formulari d'inscripció.
Taules de treball amb professionals especialitzats en diferents àmbits
La sessió tindrà lloc al bar Mau Mau de Poble Sec (C/ Fontrodona núm. 35) el 10 d’abril al matí, i cada persona que s’inscrigui haurà de triar les taules a les que vol assistir. En funció de l’ordre d’arribada de les inscripcions cada persona serà assignada a dues taules.
Cada taula estarà liderada per un professional especialitzat en cada àmbit, que durant els primers 30 minuts explicarà les eines claus de la seva especialitat i aconsellarà com utilitzar-les en el dia a dia dels projectes culturals, aportant noves idees i metodologies. La següent mitja hora servirà perquè els i les assistents a cada taula formulin preguntes i dubtes i comparteixin comentaries amb la resta d’assistents a cada taula.
Funcionament
De les 5 taules temàtiques que us proposem, podreu participar únicament a 2, i per fer-ho haureu d’establir un ordre per prioritat de l’1 (més) al 5 (menys) en el formulari segons les vostres necessitats professionals. Un cop acabi el termini (31 de març), s’assignaran les taules per estricte ordre d’inscripció i us ho comunicarem per correu electrònic.
La dinàmica d’aquesta 1a part rau en què la persona que conduirà la taula exposarà, durant 30 min, les claus de la seva especialitat i com aplicar-les en el vostre dia a dia aportant idees i noves metodologies. Els altres 30 min serviran perquè les persones de la taula formuleu preguntes, aclariu dubtes, compartiu comentaris per enriquir els continguts exposats prèviament. Un cop acabada la primera taula, canviareu i passareu a la segona, que repetirà el mateix format de funcionament.
Segona part : networking entre tots els assistents
Després de fer un cafè, passarem a fer una dinàmica conjunta per conèixer-nos millor on podrem intercanviar necessitats actuals amb eines i recursos que podem oferir.
Informació dels ponents
>Comunicació cultural, amb Neus Molina, qui donarà les 10 tips per dissenyar i implementar estratègies comunicatives per fer créixer el nostre projecte cultural. Des del pla de comunicació al "màrqueting de guerrilla". Des de la premsa tradicional a les stories d'Instagram.
Neus Molina ha desenvolupat la seva carrera en el sector cultural fent tasques de comunicació i premsa per a companyies de teatre i circ, institucions culturals i agències de comunicació.
>Pre producció, amb Montse Prat, qui parlarà del moment en què una idea està prou treballada per iniciar el procés que ens porti al disseny i la metodologia de producció del projecte, per conèixer el projecte en tota la seva globalitat i complexitat, situar-lo de manera adequada i estratègica per a desenvolupar-lo correctament, i evitar perdre oportunitats, desviar-nos del camí, equivocar-nos en els plantejaments o gestionar-lo i dirigir-lo inadequadament.
Montse Prats és docent en actiu, especialista en producció executiva de projectes —sobretot de dansa, i està vinculada a l’Institut del Teatre com a coordinadora i assessora de l’alumnat i les persones ja graduades.
>Producció, amb Nunu Santaló, qui es centrarà en la importància que una bona producció és el 50% de la clau de l’èxit, i és necessari tenir present totes les etapes d’una producció i els timmings que demana el sector. Es farà un repàs de les diferents fases de producció que requereix un espectacle i s’analitzarà el sistema i el sector per entendre com destinar i optimitzar els recursos que tenim a l’abast.
Nunu Santaló és membre de la companyia Obskené, de la qual ha produït diverses obres, i actualment és distribuïdora d’espectacles a Magnètica Management, com també la productora i la distribuïdora de l’espectacle “Les Clinck”, de la Cia. Les Bianchis.
>Distribució/ management, amb Vicenç Mayans, qui donarà informació pràctica sobre la distribució artística i els diferents nivells dins de cada projecte artístic, resolent els dubtes i responen les preguntes que més preocupen per trobar solucions de forma conjunta.
Vicenç Mayans ha desenvolupat la seva carrera com artist manager dins d'Agente129, acompanyant artistes des de fa 5 anys, i està enfocat a companyies de dansa i circ com també disciplines lligades a la fisicalitat.
>Recerca de finançament, pendent de confirmar
Dades pràctiques
Total places: 75
Adreça: bar Mau Mau (Fontrodona, 35, Barcelona)
Horari: de 9.45 h i fins les 14 h
Formulari
Data límit d’inscripció: 31 de març
Preu: 10 € (es pagaran el mateix dia de l'Enllaç).
GRATUÏT per a socis i sòcies de l'AAPDC, APCC, APdC, TTP i APGCC.
El pròxim 10 d’abril al matí, inscripcions fins el 31 de març