La Palestinan Circus School actuarà a l’Ateneu Popular de 9Barris

L’Ateneu Popular de 9Barris acull l’11 i 12 de maig l’espectacle SARAB de l’escola palestina de circ, una peça en què set artistes representen la situació compartida dels refugiats del món, desesperada i esperançadora al mateix temps.

Es tracta d’un espectacle de circ contemporani de la companyia Palestinan Circus School, emmarcat en la campanya Palestina Batega de l’Associació Catalana per la Pau. SARAB (‘miratge’ en àrab) és la representació de la història que viuen les persones que busquen
refugi, en totes les seves etapes. L’obra està dirigida per Paul Evans, director i coreògraf de circ i teatre internacional, que ha basat bona part del seu treball en la reflexió entorn de l’ésser humà.

Les entrades ja es troben a la venda i es poden adquirir a través del següent enllaç.
Palestinian Circus School és una escola de circ amb seu a Birzeit (Palestina) que busca
desenvolupar el potencial creatiu dels joves palestins amb l’objectiu d’enfortir la seva
identitat i afavorir un diàleg constructiu entre ells per tal que puguin esdevenir actors positius en la societat.

Creada fa dotze anys per Jessika Devlieghere i Shadi Zmorrod, l’actual director, l’agrupació
promou el desenvolupament d'una nova forma d'expressió cultural i una nova generació d'artistes a Palestina. Una forma d'art dinàmica i experimental, encaminada a desafiar les percepcions tradicionals de la interacció artística, alhora que ofereix als joves la veu per parlar sobre la seva vida quotidiana.

Cada any, part del seu equip realitza una gira europea per sensibilitzar sobre la causa
palestina i recaptar fons per mantenir oberta l’escola de circ. Durant el 2018, va recórrer diversos països europeus amb l’espectacle SARAB, tot aconseguint portar a més de 60.000 espectadors el seu missatge.

La visita de Palestinian Circus School a Catalunya inclourà diverses activitats amb entitats locals de Nou Barris i de la ciutat. A banda de l’Ateneu Popular 9 Barris, diverses organitzacions vinculades al món del circ, com La Central del Circ, l’Escola de Circ Rogelio Rivel o el Circ Cric, s’han implicat en el projecte. També es faran intercanvis i trobades amb diversos centres educatius i juvenils.

Totes aquestes activitats formen part de la campanya Palestina Batega, coordinada per
l’Associació Catalana per la Pau, que té com a objectiu donar la veu al poble palestí
mitjançant expressions culturals com la música, el cinema, el circ, el teatre i la poesia. Es va iniciar a mitjans de l’any 2018 i, fins al moment, ha inclòs iniciatives com un cicle de concerts i un cicle de cinema.

SARAB, una història de la vida sota setge

Compartiu aquesta notícia