Debats sobre polítiques culturals per les eleccions municipals

La majoria d'associacions professionals de la cultura s'han unit per organitzar un total de cinc debats polítics sobre cultura. Els debats, que s'han organitzat en motiu de les eleccions municipals convocades el 26 de maig, es realitzaran a les capitals de província (Girona (i Olot), Tarragona, Lleida i Barcelona) entre el 14 i el 20 de maig. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultura en què han col•laborat l’APCC i altres entitats.

L’objectiu d’aquests debats és reivindicar la importància de les polítiques culturals, que normalment queden en un segon terme, i dotar a la ciutadania d’un espai on informar-se dels diversos posicionaments i propostes de les formacions polítiques que es presenten a aquests comicis.

A Barcelona el debat serà el 15 de maig a les 19h a la Sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès, en un debat de dues hores moderat per Meritxell Pauné. Hi participaran Joan Subirats per Barcelona en Comú, Ferran Mascarell per Junts per Catalunya, Gemma Sendra per ERC, Xavier Marcé per PSC, Marc Cerdà per la CUP, Oscar Zayas del PP, Jordi Graupera per Barcelona és Capital i la persona de Plataforma Valls pendent de confirmar.

Aquesta trobada està organitzada per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC), l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), la Xarxa d’espais de producció d’arts visuals de Catalunya (XARXAPROD), l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Associació de Teatre per a Tots els Públics (TTP), L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), l’Ateneu Barcelonès i l’Acadèmia Catalana de la Música i la PAAC  (Plataforma Assembleària d'Artistes Visuals).

Debats a les altres províncies catalanes

A Tarragona, el 14 de maig a les 18 h al COAC ( Col•legi d'Arquitectes de Catalunya. Carrer de Sant Llorenç , 20 )

A Olot, el 15 de maig a les 19 h (lloc pendent de confirmar)

A Lleida, el 16 de maig a les  19 h  al Café del Teatre Municipal de l'Escorxador . Carrer Lluís Companys, s/n

A Girona,  el 20 de maig a les 18 h a la Sala Polivalent del Centre Cultural de la Merçè, 12

A Barcelona el debat serà el 15 de maig a l’Ateneu Barcelonès

Compartiu aquesta notícia