L’APCC critica que el programa Got Talent no pagui als artistes participants

Des de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya volem denunciar el que considerem males pràctiques d’alguns programes de televisió que no remuneren els artistes participants. Es tracta del programa Got Talent, de la productora Fremantle, que s'ha dirigit a les associacions de professionals de circ i també directament a diferent artistes per oferir-los participar al programa sense preveure la seva remuneració.

Concretament des d’aquest productora s’informa que no es remunera en cap cas per a les seves actuacions ni pels seus drets d’imatge. A més, només es preveu el pagament de les despeses de transport, allotjament i dietes a partir de la fase de semifinals. Però les actuacions prèvies dutes a terme en audicions s’enregistren i s’utilitzen en els programes que s’emeten per televisió, mentre que els artistes han hagut de fer front a totes les despeses.

Des de l’APCC considerem que la feina dels artistes, com la dels altres membres del programa (presentadors/es, membres del jurat, etc), s’ha de remunerar, i més si tenim en compte que el programa basa el seu atractiu precisament en les actuacions i necessita artistes professionals amb propostes de qualitat.

Volem evidenciar a més que en d’altres països com França i Itàlia programes d’aquest tipus sí preveuen la remuneració dels artistes per les seves actuacions.

La productora del programa no remunera la feina artística ni tan sols els drets d’imatge

Compartiu aquesta notícia