Júlia Farrero, Hotel Iocandi, cia Du’K’to, Bucráa Circus i Kolektiv Lapso Circk a Fira Tàrrega 2019

La pròxima edició de Fira Tàrrega serà la primera sota la direcció d’Anna Giribets, i continua amb l’aposta pel circ com art de carrer.  Entre d’altres, del 5 al 9 de setembre podem veure a Tàrrega els nous espectacles de la trapezista Júlia Farrero, Teia, i l’equilibrista i actor Tomeu Amer de la cia Hotel Iocandi amb Peix. A més, també formen part de la programació altres espectacles amb membres de l’APCC com Cafuné de cia Du’K’to, El gran final dels pallassos de Bucráa Circus, Dioptries de Pere Hosta i Toti Toronell amb Raimón Mató, Maria Palma i Jessica Arpin, i Ovvio de Kolektiv Lapso Cirk.

Altres companyies de circ que formaran part de Fira Tàrrega 2019 són de la cia Uparte amb el seu espectacle Áureo, Marcel et ses Drôles de FEmmes amb The Good Place, el trio Laurie Berubé, Xavier Laliberté i Elvin Rolando amb l’espectacle 1+1+1 i  Rauxa amb La crisi de la imaginació.

Les estrenes de circ previstes per part de membres de l’APCC són Teia, de Júlia Farrero, és una proposta de circ íntim vinculat a la tradició de les falles del Pirineu, i la proposta d'Hotel Iocandi Peix, incorpora equilibrisme i clown per parlar sobre l’impacte del turisme, entre d’altres temes.

Territori, identitat, compromís i reflexió
En l’àmbit artístic, la nova direcció de Fira Tàrrega gira al voltant de quatre eixos com el territori, la identitat, el compromís i la reflexió. Es considera que les arts de carrer i les arts escèniques en general ja no són només una expressió cultural sinó un catalitzador, que des dels plantejaments artístics i la creativitat, ofereixen noves mirades a les necessitats, les inquietuds o reptes socials del segle XXI. La intenció és incorporar discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics, sense oblidar les peces d’entreteniment de qualitat.

En aquest sentit, l’acte d’obertura de la Fira serà tota una declaració d'intencions d'aquesta manera d'entendre les arts de carrer i l'espai públic, la transversalitat de les arts escèniques, la implicació amb la ciutadania i el compromís amb la realitat social. S’ha programat  una conversa sobre l'Espai Públic a la plaça Major de Tàrrega, el dijous 5  de setembre, entre la directora del Mercat de les Flors, la coreògrafa Àngels Margarit, i el filòsof Xavier Antich, i amb la moderació de Judit Carrera, directora del CCCB. Aquest acte acabarà amb una petita acció artística de dansa vertical a càrrec de la companyia DelRevés.

Àmbit professional

La Llotja també incorporarà canvis enguany, amb una remodelació de l’espai firal i una reordenació de les activitats que s’hi organitzen. Com en d’altres anys, l’APCC organitzarà una trobada amb programadors/es, més endavant us n’informarem.

També formen part de la programació Marcel et ses drôles de femmes, Uparte, Raux entre d’altres

Compartiu aquesta notícia