Tanca l’escola de Circ Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú

El pròxim curs l’Escola de Circ Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú no obrirà les seves portes. La direcció del centre, formada per David Marfil “Txupi” i Mar Rojas han anunciat el tancament d’aquest espai perquè no és sostenible econòmicament. L’escola formava part de la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya i oferia formació professional. A més, l’escola organitzava tot un seguit d’activitats a Vilanova per a la difusió i exhibició del circ, com el Dia Mundial del Circ, amb nombroses actuacions al carrer, o el Circ d’Hivern al Teatre Principal de la ciutat. Concretament aquest últim projecte continuarà durant el 2019.

Des de l’APCC lamentem aquesta notícia i ja hem expressat el nostre suport a l’equip de l’escola. Volem destacar el paper de l’escola Saltimbanqui com a espai de formació i també la difusió i promoció del circ al Garraf (per aqust motiu, va guanyar el Premi Zirkolika 2017 a la Millor Iniciativa per la Projecció del Circ a Catalunya),  i lamentem que no hi hagi més suport per part de les administracions autonòmica i local en les seves activitats. Coneixem de primerà mà la situació inestable i de precarietat que es viu en el món del circ català dia rere dia,  i aquesta notícia ens fa més evident la necessitat de conscienciar les administracions de la importància de donar suport a iniciatives com aquesta, que sense ànim de lucre organitzen activitats de promoció de circ, com és el cas del Dia Mundial del Circ.

Iniciatives que sobreviuen amb una gran quantitat d’esforç econòmic i personal, que tenen com a objectiu fer viure el circ i que es troben massa sovint amb el poc interès i amb les traves contínues per part de les administracions.

Per part de l’APCC continuarem lluitant perquè els espais de circ de Catalunya puguin viure dignament i consolidar les seves activitats, amb el just reconeixement i suport per part de la Generalitat i els Ajuntaments.

Us adjuntem el manifest publicat per l’Escola Saltimbanqui i aquí podeu consultar també el manifest en suport escrit per l’associació de circ de Terrassa Tub d’Assaig.
 

Manifest Escola Circ Saltimbanqui
Estimats i estimades Saltimbanquis

Desde la direcció de l’Escola de Circ Saltimbanqui us volem comunicar una trista notícia, el centre tanca les seves portes i no oferirà classes el proper curs 2019-20. L’Escola de Circ Saltimbanqui neix l’any 2012 a Vilanova i la Geltrú, amb la intenció d’oferir formació estable i de qualitat, desde l’equip pedagògic de l’escola ens sentim orgulloses de la tasca realitzada durant aquests anys.

Hem format a nens, joves i adults, a més de nodrir de programació de circ la nostra ciutat. Ens complau veure com alguns alumnes avui dia han fet del Circ la seva professió i d’altres s’han enriquit o simplement han gaudit de tot allò que comporta la pràctica de les tècniques de Circ.

Ens hem entregat en cor i anima en aquest projecte, malauradament no hem aconseguit que fos sostenible, no hem de buscar culpables, pero si volem remarcar la precarietat que ens trobem com a formadors de les arts circenses, sense beques pels alumnes, ajudes a la formació o recolzament de les administracions als centres de formació circense.

Volem agraïr la confiança de totes les famílies, entitats, nens, joves i adults que han passat pel nostre centre, compartint i gaudint amb nosaltres en aquesta gran aventura.

La direcció del Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui.

Mar Rojas y David Marfil Txupi

Des de l’APCC lamentem que el projecte no hagi rebut prou suport per part de les administracions

Compartiu aquesta notícia