Es creen els Premis de Circ la Crica

L’escola de circ La Crica, amb seu a Manresa i Berga, ha creat conjuntament amb Òmnium Bages-Moianès els premis de circ La Crica, que volen reconèixer les persones i companyies més rellevants d’aquesta art escènica a tot Catalunya. Els guardons, que formen part dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, s'han presentat el passat 10 d’octubre a la Llotja de Professionals de Fira Mediterrània.

Els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura estan coordinats anualment per Òmnium Bages-Moianès. Enguany aquest guardons s’han renovat i ampliat categories, incorporant el circ enre d’altres àmbits. Els premis es lliuraran en una gala al teatre Conservatori, el 14 de novembre a les 20h.

Categories dels premis de circ La Crica
Els premis de circ La Crica neixen per la voluntat d’anar més enllà de les categories habituals, i també volen premiar aquells perfils de professionals que no es veuen a l’escenari, tant aquells perfils més INVISIBLES DEL CIRC com productors/es, agents o formadors/es, com altres més VISIBLES DEL CIRC com coreògrafs/es, dramaturgs/gues, directors/es, etc. La tercera categoria està dedica a a ARTISTES O COMPANYIES que hagin destacat per  difondre i promoure el circ.

Seran els diferents membres de la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) els encarregats de proposar els candidats i candidates a aquests premis i decidir les persones i projectes guanyadors. La XECC és una iniativa de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) que inclou més de 20 espais dedicats a la creació, l’entrenament i/o la formació en circ.

La única condició que hauran de cumplir els candidats als premis, artistes, companyies i professionals del sector del circ, és la residència  o la seu social a Catalunya. Els premiats/des rebran una estatua de petit format dissenyada especialment per a l’ocasió.
 

Us detallem les tres categories dels premis:

PREMI INVISIBLES DEL CIRC: són candidates al guardó totes aquelles persones que amb el seu talent, contribueixen de forma destacable dins del món del circ sense desenvolupar el seu treball en escena.
Exemples de possibles candidats: directors/es d'esdeveniments i/o equipaments, empresaris/es, formadors/es, gestors/es, productors/es, agents artístics, crítics/ques, documentalistes, periodistes, fotografs/es, etc.

PREMI VISIBLES DEL CIRC: Són candidates al guardó totes aquelles persones o companyies que mostren i difonen el seu talent en escena, però que no pugen a l’escenari.
Exemples de possibles candidats/tes : directors/es d’espectacles, coreògrafs, dramaturgs/gues, músics, tècnics/ques de llums i de so, etc.

PREMI TALENT I RESSÒ DE CIRC : Són candidates al guardó artistes o companyies de circ que amb el seu talent, ajuden potencialment a difondre i promoure les disciplines circenses.

La Xarxa d'Espais de Circ proposarà i decidirà les persones i projectes guardonats

Compartiu aquesta notícia