Es publiquen les bases per a la direcció artística de la Producció Nacional de Circ

Avui, dilluns 11 de novembre, s’obre la convocatòria per a la presentació de candidatures per dur a terme la direcció artística de la Producció Nacional de Circ, un espectacle inèdit que s’estrenarà el juliol de 2020 al Grec Festival de Barcelona en el marc del Pla d’Impuls del Circ 2019-2021, amb gira posterior pel territori.

La Producció Nacional de Circ és una de les onze mesures del Pla d’Impuls del Circ, un programa d’accions específiques per a la promoció del circ català que té com a objectiu crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i fomentar-ne la difusió internacional.

El Pla d’Impuls del Circ 2019-2021 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) que compta amb el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull, la col•laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, l’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya.

El Pla d’Impuls del Circ, que es presentarà properament, està finançat en la seva globalitat per l’Institut Català de les Empreses Culturals i la Direcció General de Creació, Atenció Ciutadana i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i compta amb aportacions específiques del Grec Festival de Barcelona i l’Institut Ramon Llull i la complicitat de diversos municipis i equipaments de Catalunya.

Requisits de la convocatòria
 
L’espectacle serà de mig-gran format, de sala, i haurà de comptar amb un repartiment format preferentment  per artistes catalans/es emergents. El procés de creació s’estendrà de gener a juliol 2020.
 
Les candidatures consistiran en l’enviament d’una proposta artística que respongui a les característiques i als requisits de la convocatòria. El límit de presentació de propostes és el dia 25 de novembre a les 16h.
 
Per a presentar una candidatura a la direcció artística de la Producció Nacional de Circ, s’ha d’acreditar una àmplia formació i una experiència professional provada en direcció artística i circ: es requereix un mínim de 3 espectacles creats i estrenats durant els darrers 10 anys. Així mateix, s’ha d’acreditar l’experiència en creacions pròpies per a un mínim de 4  artistes de circ.
 
La Producció Nacional de Circ és una producció del Departament de Cultura i l’APCC, amb la producció executiva del Grec Festival de Barcelona, la coordinació de La Vela de l’Estruch de Sabadell i la complicitat dels equipaments escènics municipals del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya.
 
Podeu consultar les bases aquí  en català i aquí en castellà. Si teniu dubtes o preguntes us heu de dirigir a Juliette Beaume, coordinadora sectorial del Pla d’Impuls del Circ, a través del mail plaimpuls@apcc.cat.

Aquest espectacle de nova creació de mig/gran format és una de les onze mesures incloses en el Pla d’Impuls del Circ

Compartiu aquesta notícia