Joan Ramon Graell i Marta Torrents, responsables de la direcció artística de la Producció Nacional de Circ

La Comissió de Selecció del concurs per a la direcció artística de la Producció Nacional de Circ  reunit el passat dilluns 2 de desembre ha declarat guanyadora la candidatura presentada per Joan Ramon Graell i Marta Torrents amb el projecte Estat d’emergència. La Producció Nacional de Circ és un espectacle inèdit que s’estrenarà el juliol de 2020 al Grec Festival de Barcelona en el marc del Pla d’Impuls del Circ 2019-2021, amb gira posterior pel territori. Aquesta candidatura ha estat escollida d’un total de nou projectes presentats.
La comissió de selecció ha estat formada per Nèlida Falcó i Laura Bové (en representació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya), Cesc Casadesús i Pep Cerdà (en representació del Grec Festival de Barcelona), Llorenç Corbella i Carla Sanmartin (en representació dels Equipaments Escènics Municipals), Manel Rodríguez i Jordi Gaspar (en representació de l’Estruch de Sabadell), Amer Kabbani i Anne Morin (en representació de l’APCC).

Producció Nacional de Circ i el Pla d’Impuls

Aquesta producció de mig-gran format és una de les 11 mesures a desenvolupar pel Pla d’Impuls del Circ 2019-2021 i s’estrenarà durant el GREC 2020. El Pla d’Impuls del Circ és un programa d’accions específiques per a la promoció del circ català que té com a objectiu crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i fomentar-ne la difusió internacional.
El Pla d’Impuls del Circ 2019-2021 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) que compta amb el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull, la col•laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, l’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya.
El Pla d’Impuls del Circ, que es presentarà properament, està finançat en la seva globalitat per l’Institut Català de les Empreses Culturals i la Direcció General de Creació, Atenció Ciutadana i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i compta amb aportacions específiques del Grec Festival de Barcelona i l’Institut Ramon Llull i la complicitat de diversos municipis i equipaments de Catalunya.

Característiques de la Producció Nacional de Circ
 

L’espectacle serà de mig-gran format, de sala, i haurà de comptar amb un repartiment format preferentment  per artistes catalans/es emergents. El procés de creació s’estendrà de gener a juliol 2020.

La Producció Nacional de Circ és una producció del Departament de Cultura, el Grec Festival de Barcelona i el Teatre Principal de Palma, que compa amb la coordinació de La Vela de l’Estruch de Sabadell i la complicitat dels equipaments escènics municipals de Catalunya.

La Producció Nacional de Circ és un espectacle inèdit que s’estrenarà el juliol de 2020 al Grec Festival de Barcelona

Compartiu aquesta notícia