Neix Pla Roig, un nou espai per a les arts escèniques a Barcelona

El barri de Sants de Barcelona acull a partir del 2020 un nou espai enfocat a l’acció artística, Pla Roig, una iniciativa de l’artista Sergio Pla, especialista en malabars i en dansa. L’espai serà un lloc de pràctica sobre la investigació, mitjançant la creació de connexions entre: artistes, públic, empreses i professionals interessats en el desenvolupament cultutral de l’art. El local està obert a la formació, la investigació, la creació i l’exhibició de totes les disciplines artístiques, des de les propiament escèniques (dansa, circ, teatre, música…) a la pintura, l’escultura o les lletres. És un espai que vol convidar al recolliment, al contacte i a l’intercanvi.

“L’idea de Pla Roig és oferir un continu d’activitats: classes, tallers, mostres, exhibicions, presentacions i també generar residències d’artistes. La filosofia de Pla Roig és propiciar als creadors i creadores que passin per l’espai una energia que comporti a l’ebullició estètica en multitud de direccions, donant lloc a combinacions de tot tipus de multidisciplinarietat artística”, expliquen des del nou espai.

“El nom de Pla Roig pren significat al local mitjançant la representació d’un gran pla roig. Es tracta d’un pla de linòleum vermell dirigit a la cultura. L’espai vermell representa: vitalitat, ambició, dinamisme, acció i aconseguir fites. Pla Roig persegueix que tota persona que s’endinsi en la seva dimensió vermella adquireixi la consecució d’un objectiu i finalitat artística.

L’espai és un local de 200 m2 amb un despatx de 20 m2. Es troba a pocs metres de la parada de metro de Sants Estació i de la parada de metro de la Plaça del Centre. I a uns 100 metres de l’Estació de Sants. És un local diàfan amb 5 metres d’altura. Dos WC (un d’ells adaptat), vestuari i una àrea de descans i reunió. Presenta una adequada reforma d’insonorització acústica i un equipament d’il•luminació i so amb diferents barres per a la seva mobilitat i adaptabilitat a qualsevol tipus d’esdeveniment, mostra o exhibició. El terra de parquet cobert de linòleum és factible de ser transportable per adaptar l’espai d’acció a tot tipus de pràctiques escèniques.

El projecte està gestionat per Sergio Pla Roig; artista nascut a València. Diplomat en Magisteri d’Educació Física per la Universitat de València. A l’acabar la carrera realitza els estudis Superiors en Arts Circenses al National Centre for Circus Arts – Circus Space a Londres, on es va graduar en 2009 en la disciplina de malabars. Posteriorment, es forma en dansa contemporània al Conservatori Superior de Dansa a València. En el seu afany d'investigar les aportacions que pot arribar a tenir la dansa dins del circ, ingressa  l'any 2012 a l'Institut del Teatre de Barcelona, on es va graduar d'estudis superiors de Coreografia i Interpretació de la dansa a l'any 2017.

De la mà del malabarista Sergio Pla, està situat al barri de Sants

Compartiu aquesta notícia