Recursos expressius per a l’educació, nova formació per a formadors/es

El 10è Cicle de formació de formadors/es que organitza l'APCC inclou com a segon curs "Jugar a ser clown, recursos expressius per a l’educació", una proposta del clown i pedagog Pasquale Marino "Bergamotto" adreçat a educadors/es, estudiants, pedagogs/gues, artistes de circ i teatre que treballen o volen treballar amb infants i/o joves  i que, a través del clown, volen crear un espai d’expressió artística en què cada persona pugui ser valorada des del reconeixement de les seves capacitats. El curs tindrà lloc el cap de setmana del 7 i 8 de març a La Central del Circ, i el període d'inscripcions ja està obert.

Objectius
Trobar i recuperar, dins del món del clown, estratègies que mirin més enllà de les arts escèniques, es converteixin i tradueixin en eines educatives. El clown com a punt d’inici per buscar bases educatives a través del joc, la comunicació, la creativitat, la corporalitat i la relació. Per això, treballarem dos nivells: l’art del clown i la seva posada en escena i l’art d’educar a la infància.

Professor
Pasquale Marino “Bergamotto”  és clown i pedagog, es dedica al teatre-clown i a les arts de carrer des de fa 20 anys. Llicenciat en Psicologia del Desenvolupament i l‘Educació, ha estudiat els postgraus  “Teatre per a col.lectius amb diversitat funcional” al Centre de Salut Mental Ventura de Roma i “Teatre i Educació” a l’Institut del Teatre de Barcelona.
Col.abora amb Pallassos sense Fronteres, la Fundació Theodora artistes hospitalaris, és formador de formadors/es en Cursos d’actualització professional d’Itàlia i Espanya. Treballa a la cia Bergamotto, companyia de teatre-clown per a tots els públics.
Continguts
- La mirada, és imprescindible mirar i veure el públic, compartir amb ell tot el que li passa al clown.
- Les emocions. El clown busca compartir-les, implicar a qui observa.  Treballarem estats de màxima sensibilitat a través de les emociones primàries i la seva expressió a través més de l’acció que de la paraula.
- Sentir-se relaxat i còmode en escena
- L’imaginari del pallasso, la fantasia, la imaginació.
- L’escolta en la improvisació: individual, en parelles o en grup.
- Recerca sobre el nom i el vestuari. Es reforçarà la idea que el clown és proper a nosaltres mateixos i s’accentuaran a través del vestuari determinades característiques físiques.
- Facilitar experiències d’educació emocional per poder treballar a l’aula.
- Eines educatives-metodològiques: saber com construir propostes i interdisciplinària.
- Recursos corporals i expressius: observar i fer servir el cos en moviment en una relació educativa.
- Habilitat dialògica: ser capaç de participar en la construcció d’una acció educativa.
 
Informació pràctica
Horaris
Dissabte 7 de març: de 10h a 14h i de 15h a 19h.
Diumenge 8 de març: de 10 a 14h i de 15h a 19h.
Durada: 16 hores

Lloc
La Central del Circ - Fàbrica de Creació de Circ de Barcelona
Parc del Fòrum de Barcelona Com arribar

Preu
*Socis APCC: 80€    No socis: 100€
(*) Aquesta tarifa s’aplicarà també als i les alumnes actuals del curs de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris, als membres d’altres associacions de circ de l’estat espanyol que formin part de CircoRED, socis de l’AGT i alumnes membres de les escoles associades a l’ACET..
Els diners només es retornaran en cas d’anul.lació del curs. Cal un mínim de 10 inscrits per poder fer el curs.

Inscripcions
Formulari d’inscripció AQUÍ
La inscripció només serà vàlida un cop facis la inscripció online i ens enviïs a projectes@apcc.cat el comprovant de l’ingrés bancari (Triodos: ES20 1491 0001 2430 0008 7863), indicant el teu nom i el curs al qual t’inscrius.
 
Data límit d’inscripció 28 de febrer (sempre que hi hagi places)

Altres cursos:


Peus amunt: el joc com a eina per aprendre i ensenyar aeris,  amb Isabel Van Maele - 28 i 29 de març (ATENCIÓ CANVI DE DATES respectes les inicials) -  Formulari d'inscripció (fins el 13 de març)  - Cost 60€ socis/es /75€ no socis/es - Duració 10 hores.

El 7 i 8 de març a càrrec de Pasquale Marino "Bergamotto"

Compartiu aquesta notícia