Neix l'Associació de Professionals de Circ de les Illes Canàries

El nombre d'associacions de circ creix a l'Estat Espanyol, i el passat 2 de gener va nèixer l'Associació de Professionals de Circ de les Illes Canàries (APCIC). Creada per una desena d'artistes, la seva missió és de fomentar la professionalitat del sector a les illes des del punt de vista formatiu, econòmic i social,  i situar el circ a l'espai cultural que es mereix.

A més, vol conscienciar a nivell social, cultural i polític sobre la idiosincràsia del circ, per reconèixer-lo com a gènere artístic en igualtat i de forma independent a les altres arts escèniques, promoure la investigació, la formació i l'experimentació dins de la creació i producció circense i fomentar la cooperació i les relacions en l'àmbit autonòmic, estatal i internacional amb d'altres agents culturals tant del circ com d'altres disiciplines artístiques.

L'APCIC també vol generar eines de difusió per a la promoció del circ a les Illes Canàries, vetllar pel compliment de les mesures de seguretat i representar els professionals del circ davant d'institucions i esdeveniments sectorials.

La junta directiva fundacional està formada per Daniel Mesa (president), Marta Nistal (vicepresidenta), Kalima del Drago (secretària), Igor Llorca (tresorer) i els vocals Baltasar de León, Román Masotti, Aimé Morales, Fabio Scalvini, Tais Gago, Manuel Díaz Betancort i Vanesa Pérez.


 

Entre d'altres objectiu vol fomentar la professionalitat del sector promoure la difusió del circ a les illes

Compartiu aquesta notícia