Oberta la convocatòria per artistes per a la Producció Nacional de Circ

L’APCC amb la col·laboració de diverses entitats de circ* de Catalunya, va aconseguir dissenyar i posar en marxa el Pla d’Impuls del Circ 2019-2021 (PIC), que rep finançament i compta amb la necessària participació del Departament de Cultura i de diferents entitats que promouen les arts escèniques al nostre país de diferents maneres.

La Producció Nacional de Circ, que contempla la creació d'un espectacle inèdit de mig-gran format amb estrena al Grec Festival de Barcelona i una gira posterior, és una de les onze mesures que conformen el PIC, el qual té com a objectiu ajudar a fer front a una de les demandes bàsiques del sector:  donar a conèixer les arts del circ a per generar més i millor feina.

Concretament la mesura de la PNC s’ha dissenyat amb el suport de l’Estruch, que la coordina, el Departament de Cultura com a principal  finançador i el Festival GREC com a coproductor i lloc d’estrena.

Estat d’emergència ha estat el projecte seleccionat, mitjançant convocatòria pública, per a dur a terme la PNC, sota la direcció de Joan Ramon Graell. L’Associació La Persiana en portarà la producció executiva i acaba de treure la convocatòria per a la selecció dels i les artistes que participaran a la creació. En trobareu AQUÍ tots els detalls.

Des de l’associació us demanem disculpes pel retard en la publicació de la convocatòria, i us volem informar dels motius d’aquest canvi en el calendari.

El procés de posada en marxa de la mesura s'ha vist enterbolit diverses vegades i per diferents motius: dificultats en tancar un pressupost que s'ajusti a les exigències del projecte, unes necessitats de consens a diferents nivells, juntament amb uns calendaris apretats, divergències en el sector etc. 

A poc a poc, però, una tasca per una major concreció i millora de les condicions, recolzades per la capacitat d’adaptació de la direcció artística han permès que avui, dia 27 de gener, l’Associació La Persiana, com a productora tregui les bases de la convocatòria per seleccionar els i les artistes que participaran a "Estat d'emergència".

Des de l’APCC volem demanar disculpes als socis i sòcies, i a les persones que interessades en presentar-se a la convocatòria, per la falta de comunicació en aquestes darreres setmanes. Hem cregut convenient esperar el final de totes les negociacions per informar-vos-en, un cop confirmat que es podia tirar endavant.

Esperem des de l’APCC que tot aquest procés viscut les darreres setmanes sigui un aprenentatge per a tothom i que la Producció Nacional de Circ representi per al sector una oportunitat.
Ara ha arribat el moment, finalment, que es pugui iniciar el procès de creació i producció d'"Estat d'emergència". Des de l'APCC agraïm a totes les persones implicades l’empenta i la voluntat i  desitgem a “Estat d’emergència” el millor per aquesta aventura que comença.


* El Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, l’Ateneu Popular 9 Barris, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya, l’Ateneu Popular 9 Barris, Nilak, la Central del Circ i la Vela de l’Estruch-Ajuntament de Sabadell.

L'APCC explica els motius del retard en aquesta convocatòria

Compartiu aquesta notícia