Comunicat de l'APCC en suport als espais de creació en risc

Us adjuntem el comunicat de l'APCC en suport als espais de creació en risc:

Des de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya veiem amb molta preocupació i inquietud la situació precària que afronten molts espais culturals de la ciutat de Barcelona, però també d’altres municipis arreu de Catalunya. Propostes que sempre es queden en una situació precària, sense  perspectiva de futur i consolidació  ja que  no es contempla ni es reconeix la seva importància real i tangible.

El món de la cultura pateix, i no només per la falta de suport econòmic (com reivindica la plataforma Actua Cultura), sinó  per la falta de consciència de la seva rellevància per part de l’administració i la majoria de partits polítics. 

A la ciutat de Barcelona aquest poc suport i consciència per part de l’administració es suma amb una incessant especulació immobiliària que es va estenent poc a poc a tots el barris de la ciutat. L’avarícia de particulars i fons d’inversió apuja preus de lloguers i de compra, i afecta  no només a veïns i veïnes sinó també a aquests projectes culturals que lluiten diàriament per aixecar la seva petita persiana.

Des de l’APCC volem manifestar el nostre suport a totes aquestes necessàries i valentes iniciatives culturals.  I de manera especial a l’Antic Teatre, un dels més potents centres de creació en arts escèniques que trobem a Barcelona. Un projecte també obert al circ i amb una mirada oberta al risc, a la innovació, a l’experimentació... a la creació en definitiva.

Des de l’APC treballem perquè sigui reconegut com una art escènica més, com a cultura, i l’Antic Teatre ens acompanya, com tants d’altres projectes, en aquesta tasca.
 

Compartiu aquesta notícia