Afectacions del Corona Virus al món de l’espectacle i la formació

Des de l’APCC veiem amb preocupació les afectacions que les mesures de prevenció front el Corona Virus estan causant en les professionals de l’espectacle en viu i la formació en circ. Des de l'associació entenem que les mesures vulguin evitar contagis que saturin els sistemes sanitaris durant les pròximes setmanes, però a la vegada lamentem que aquestes mesures afectin a la ja precària situació econòmica dels i les professionals del circ.

Us adjuntem algunes informacions i recomanacions :

-En els contractes de representacions i formacions ja signats, intenteu negociar que, enlloc d’anul·lar simplement l’esdeveniment apel·lant a la cláusula de causa de força major, es negociï una data futura acordada per les dues parts (contractant i companyia).

-Preveure, en els contractes de representacions i formacions a venir, una clàusula que estableixi que si per causes de força major l’espectacle o la formació s’ha d’anul·lar, aquest esdeveniment es programi en una data futura acordada entre el contractant i la companyia, o bé negociar compensacions econòmiques per l’anul·lació de contractes, sobretot si les companyies han tingut despeses (viatges, etc).

-En el cas de centres de formació en circ, informar-vos en el vostre Ajuntament sobre les mesures preventives que es duen a terme a nivell municipal.

-Informar-vos de les mesures preventives marcades per la Generalitat de Catalunya.


Efectes econòmics del Corona Virus al sector de les arts escèniques
El Departament de Cultura s’ha posat en contacte amb l’APCC per explicar-nos que estan valorant mesures per afrontar les afectacions negatives de la prevenció del Corona Virus al món de la cultura. Us n'informem quan tinguem més detalls.

Per part de l’APCC, estem treballant de manera coordinada amb altres associacions de professionals de les arts escèniques (TTP, APdC, AADPC, APGCC) per tal de vehicular i comunicar  les vostres afectacions.

D’altra banda, per valorar la dimensió econòmica de l’afectació del Corona Virus al sector de la cultura, en breu us enviarem un formulari perquè ens informeu de les conseqüències negatives com ara les anul·lacions de representacions. L’objectiu és poder tenir xifres globals que demostrin l’afectació negativa d’aquesta situació.

Entenem que aquesta situació afecta a tot el teixit productiu, reproductiu i a tota la societat, però no volem deixar de visibilitzar que el nostre sector pateix de manera sistèmica una precarització que es fa molt difícil de sostenir.

Compartiu aquesta notícia