Accions de l'APCC sobre les afectacions de la crisi sanitària al món del circ

Des de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya continuem treballant pel sector, amb l’equip de l’oficina fent teletreball per recollir dades sobre les afectacions al sector i coordinant accions amb les altres entitats dedicades a les arts escèniques de l’Estat. La junta també continua en contacte i ha programat una trobada per videoconferència aquesta setmana.

Tot seguit us fem arribar una sèrie d’informacions que creiem que poden ser del vostre interès. Si a més voleu enviar-nos qualsevol comentari o proposa, no dubteu a fer-ho a través del correu apcc@apcc.cat.

Recursos per a l’artista de circ

Recomanacions generals per a professionals de circ

Des de la Federació d’Associacions de Circ de l’Estat, CIRCORED,  s’ha generat un document  amb recomanacions generals per als artistes respecte a les conseqüències de la crisis del coronavirus. Les recomanacions tenen a veure amb la importància de guardar TOTA la documentació respecte els contractes, correus electrònics, cartes, justificants de despeses ,etc ja que es preveu la possibilitat de, si haguès alguna ajuda per part de quaselvol dels governs, sigui necesari justificar amb documentació.


Disponibilitat d’assessorament amb l’advocad Andrea Leunda

Andrea Leunda, l’advocada professional que treballa per la AADPC i l’APCC  està disponible a través del mail, i pot atendre les consultes de totes les persones sòcies.
Us recordem que l’APCC te a la vostra disposció 1 assesorament gratuït de forma anual per a temes jurídics.
Si fos necessari, des de l’APCC valorarem la possibilitat de tenir més d’un assessorament jurídic per tal d’ajudar-vos en l’actual situació de crisi. 


Coordinació amb d’altres associacions

Des de la setmana passada l’APCC s’està coordinant amb la resta d’associacions de professionals de les arts escèniques de Catalunya per tal de dur a terme accions comunes i poder fer arribar amb més força les necessitats dels nostres associats i associades a les administracions, per tal que posin en marxa mesures adequades.

Estimació de les pèrdues

A més, des del passat divendres també estem recollint les dades de les pèrdues econòmiques del sector del circ. Us demanem que ompliu aquest formulari (com a artista, formador/a o bé com a empresa o entitat privada del sector del circ, per tal de conèixer les xifres que dimensionin la crisi que s’haurà d’afrontar.

A finals del dilluns 16, les xifres de pèrdues  per cancel·lacions de 238 bolos apuntats al formulari arriba als 370.000€. En l’àmbit de la formació, les pèrdues  que ens heu fet arriben fins ahir als 35.000€

Aquestes dades s’aniran actualitzant i ampliant en funció de la informació que ens feu arribar.

Comunicat de l’APCC respecte al sector del circ a Catalunya

En aquest context des de l'APCC també ens veiem amb la necessitat de comunicar les especificitats del nostre àmbit laboral, que per motius obvis no sempre compartim amb la resta de sectors.  Per aquest motiu enviarem un comunicat a la consellera de cultura que estem acabant d’elaborant. En aquets document tindrem en compte els artistes, companyies, empreses i escoles de circ. Entenem que hi ha d’altres professionals vinculats al sector del circ (com fotògrafs/es, tècnics/ques i gestors/es culturals) que no estan específicament representades en aquest comunicat, mirarem la manera, de poder fer-ho.

Compartiu aquesta notícia