Recull d'informació sobre la crisi del COVID-19

Des de l'APCC us estem informant aquests dies sobre les diferents mesures que des de les administracions estan prenent per afrontar la crisi generada pel COVID-19, així com les accions que estem duent a terme com associació i també amb la resta d'associacions d'arts escèniques i de la cultura a nivell català i de l'Estat. Aquí trobeu un resum de les informacions publicades a la nostra web. Recordeu que l'equip de l'oficina de l'APCC continua treballant online i que podeu demanar assessorament si teniu dubtes sobre aspectes laborals o fiscals amb l'advocada Andrea Leunda. Només cal que ens envieu un mail a projectes@apcc.cat.

Accions APCC

-L'APCC no cobrarà la quota del segon trimestre als seus socis i sòcies.

L'Associació de Professionals de Circ de Catalunya ha decidit no cobrar la quota del segon trimestre que paguen els socis i sòcies de l'entitat. La Junta de l'entitat ha pres aquesta decisió per la situació actual de crisi econòmica que afronten elsi les professionals del circ, que han vist anul·lats tots els seus contractes de representacions i formacions durant aquests mesos arran del COVID-19.

Els socis i sòcies que volen i poden pagar la seva quota d’abril, i desitgen continuar amb la seva aportació econòmica a l’entitat, ho poden notificar via correu electrònic a l’adreça apcc@apcc.cat fins el 30 d’abril.

-Comunicat de l'APCC front la crisi del COVID-19, llegiu-lo aquí.

Expliquem quines són les situacions en què ens trobem en aquesta crisi sanitària i social  i com afecta al nostre fràgil sector. Compartim i ens sumem a les  reivindicacions i propostes que, des de les diferents associacions professionals del món de les arts escèniques de Catalunya i l’Estat  s’estan duent a terme per tal de mitigar els efectes de l’actual crisi. Però, sense perjudici de la resta, volem donar visibilitat a les singularitats del nostre àmbit laboral i artístic, ja que, aquesta crisi pot deixar molt afeblida la sostenibilitat de les companyies, dels espais i escoles de circ, de les petites empreses productores i difusores i de totes aquelles branques del sector més vulnerables del territori.

-Formulari per conèixer les afectacions del CoronaVirus al sector del circ

Per valorar la dimensió econòmica de l’afectació del Corona Virus al sector del circ, aqui trobareu un FORMULARI perquè ens aporteu dades sobre les anul.lacions d'espectacles i formacions. Des de l'APCC enviarem, juntament amb la resta d'associacions, aquestes dades a l'administració perquè pugui valorar les mesures a prendre.

Informació pràctica

-Últimes mesures adaptades a les necessitats de professionals de la cultura (31/03)

-Mesures per a persones en règim d'autònoms

-Com sol·licitar l'atur mentre duri l'Estat d'Alarma

Anuncis de les administracions

-Ajuts i mesures referents als lloguers

-Línia d'avals del Govern central per a pymes i autònoms del sector cultural

-Adaptació del programa PLATEA de l'INAEM

-Mesures de la Generalitat en l'àmbit de la cultura

-Quadre resum de l'estat de les convocatòries de subvencions de la Generalitat

-El Conca proposa un programa de supervivència per al cultural i artística català

-Mesures extraordinàries impulsades per l'Ajuntament de Barcelona

Mesures per autònoms per a persones afectades per ertos, Comunicat de l'APCC, etc.

Compartiu aquesta notícia