L'APCC se suma a l' #apagóncultural

Des de l'Associació de professionals de circ de Catalunya ens sumem a l' #apagadacultural #apagóncultural. Durant el 10 i 11 d'abril, proposem que no hi hagi continguts culturals a les xarxes socials. Aquesta és una mesura que vol reivindicar l'aplicació de mesures específiques d'ajut al sector cultural per les seves característiques de precarietat econòmica habitual. Aquestes mesures ajudarien a la supervivència del sector després la crisi del COVID-19, que ha afectat a la cultura i a les arts escèniques com el circ, que requereixen de públic per sobreviure.

Aquesta acció és una resposta a les declaracions del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, que va afirmar que el govern central no  s'havia plantejat mesures específiques per a ajudar a aquest àmbit. D'altres països com França, Portugal o Itàlia si que han anunciat mesures d'aquest tipus.

Amb l'apagada cultural volem demostrar la impòrtancia del sector cultural en els dies de confinament, en què els i les artistes comparteixen de manera gratuïta la seva feina i les seves creacions a les xarxes socials.

En aquest enllaç podeu llegir la carta que des de Circored s'ha fet arribar al Ministre de Cultura.

Com a queixa per la manca de mesures específiques per a la cultura des del ministeri

Compartiu aquesta notícia