El CONCA obre un canal d'emergència per atendre peticions dels professionals de la cultura

El CONCA activa un Canal d'emergència cultural, un servei d'atenció al sector cultural a través d'un formulari en línia posat en marxa el passat 15 d'abril. Aquest nou recurs té per objectiu recollir les demandes dels diferents sectors de l’àmbit de la cultura i oferir un acompanyament personalitzat adreçat als i a les agents culturals que ho necessitin.

El nou canal obre una via de comunicació directa amb els experts del CoNCA en cada matèria, que respondran les consultes el més aviat possible, amb el suport d’economistes, assessors legals i gestors. S’estudiarà cada cas per mirar de resoldre els dubtes en matèria laboral (relació amb l'ocupador, prestacions públiques), fiscal (gestió i pagament de l'IVA, l'IRPF, ISoc, impostos i taxes municipals), professional (gestió dels autònoms, ajuts a l'activitat professional), societari (préstecs, crèdits i avals, expedients de regulació temporal), de programació i contractació pública i d’ajuts i subvencions (pagaments, noves convocatòries).

Amb motiu de l'afectació de l'activitat produïda per l'estat d'alarma (emergència sanitària COVID-19), el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) va presentar el dia 20 de març el manifest “Per un programa de supervivència cultural i artística de Catalunya”, un primer posicionament amb accions a dur a terme en un futur immediat i, posteriorment, les “Mesures urgents per a la supervivència cultural i artística de Catalunya”, del dia 3 d’abril, amb la proposta d’una sèrie de mesures la implementació de les quals considerem necessàries.
 
Des del CoNCA estan treballant per contribuir a pal·liar la greu situació que viu el sector cultural del país, recollint totes les mesures proposades pel sector i les administracions i proposant-ne de pròpies, amb l’objectiu de fer possible l’articulació d’iniciatives que en garanteixin la supervivència amb el suport de tots i totes les agents implicades.
 

És una via de comunicació directa amb els experts del CoNCA

Compartiu aquesta notícia