Propostes de mesura per a la reobertura dels espais culturals

Diverses entitats de les arts escèniques i la música així com de l’oci nocturn d’arreu de l’Estat han escrit un recull de propostes sobre la reobertura de les activitats en espais culturals privats com teatres, sales de concerts i carpes de circ. No es considera viable la reducció de l’aforament, perquè  les activitats culturals no serien sostenibles, i si s’apliquen rangs d’aforament màxims, es demana el manteniment deles mesures d’ajut laboral, social i fiscal fins que la situació es normalitzi.

A més, aquestes entitats, entre les quals es troba l’APCC, s’ofereixen a estudiar possibles protocols a aplicar de manera temporal per garantir la seguretat de personal i públic. Es demana, però, que les mesures de reincoporació a la normalitat segueixen paràmetres coherents en tots els àmbits en què hi hagi concentracions de públic (mitjans de transport, centres comercials, etc) i no només en exclusiva a les activitats culturals.

El comunicat també destaca la necessitat d’un pla de xoc que doti amb fons suficients el sector empresarial de la cultura, autònoms i artistes i l’activació d’una gran campanya de comunicació amb incentiu sper al consum cultural, que generi confiança en el públic i que desactivi la por, per tal de recuperar l’activitat econòmica d’aquest sector.

Text complet i relació d'entitats que signen el document

Imagen de Andreas Glöckner a Pixabay

L'APCC signa aquest comunicat, que també incorpora les carpes de circ

Compartiu aquesta notícia