Ajuts directes per a persones treballadores de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han anunciat ajuts econòmics directes a persones treballadores, ja sigui autònoms o bé afectades per ERTOS. Us adjuntem més informació i els enllaços perquè pugueu consultar tots els detalls.

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat un ajut únic de 300 euros per als autònoms que hagin vist decaure en més d’un 75 per cent la seva facturació o s’hagin vist forçats a tancar el seu establiment arran la crisi de la covid-19. La nova línia d’ajuts és un pagament únic de 300 euross i serà gestionada per Barcelona Activa. Les bases es trobaran al web de l’agència municipal i la convocatòria per a la presentació de sol·licituds serà del 20 de maig al 30 setembre, fins a esgotar el crèdit que serà de 5 milions d’euros. Es calcula que en una primera fase s’arribarà a 16.500 autònoms a Barcelona.

Requisits
Per obtenir l’ajut només caldrà comprovar l’empadronament a la ciutat de Barcelona, la documentació de la prestació extraordinària aprovada pel govern espanyol i els documents que acreditin estar al corrent de les obligacions tributàries.
A  banda d’aquest pagament únic de 300 euros, el govern municipal també ha anunciat una nova unitat especialitzada en l’acompanyament a autònoms, microempreses i pimes i cooperatives en la captació dels ajuts econòmics derivats de la crisi de la covid-19, que començarà a funcionar el 4 de maig. Estarà coordinada des de l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa, que ja compta amb una línia d’assessorament a empreses per aconseguir finançament.

Ajut de 200€ per a serveis essencials per part de la Generalitat
L’ajut serà de 200 euros en un únic pagament i s’haurà de destinar a l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. L’ajut està adreçat a les persones treballadores que hagin patit una disminució d’almenys un 30% en els seus ingressos com a conseqüència d’un expedient de regulació temporal d’ocupació per les causes establertes al Real Decret Llei 8/2020, de 17 de març, o bé persones treballadores amb contracte temporal extingit també per causa de la Covid-19, així com els treballadors per compte propi que hagin suspès la seva activitat per raó de la crisi sanitària. En tots els casos, han de tenir càrregues familiars.

Els ingressos econòmics per part de la persona sol·licitant i tota la unitat familiar durant l’estat d’alarma han d’haver experimentat una reducció superior al 30% respecte als ingressos mensuals acreditats el passat mes de febrer. A més, els ingressos durant els mesos de març i abril de 2020 han de ser de mitjana inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals. El Departament calcula se’n podrien acollir unes 100.000 famílies, el que significa unes 300.000 persones destinatàries.

Compartiu aquesta notícia