Fira Tàrrega posposa l’exhibició d’espectacles a la primavera

Fira Tàrrega ha anunciat avui que posposa el seu format habitual a l’edició del 2021, i l’edició d’enguany canvia de format. Es mantindrà l’activitat professional el 9 i 10 de setembre amb activitats online, i l’exhibició d’espectacles es dura a terme en un circuit itinerant pel territori amb unes 50 representacions.

Aquest circuit estarà basat en els espectacles escollits pel projecte Suport a la Creació (un total de 18), juntament amb d’altres espectacles, i està format per una quarantena d’espais cómplices: equipaments escènics, festivals i ajuntaments distribuïts pel territor. Aquesta programació s’estendrà els tres primers trimestres de 2021 anirà acompanyada d'activitats de dinamització del mercat. Segons informen des de la Fira, Les residències i els assajos oberts a Tàrrega queden ajornats fins que es puguin garantir les condicions sanitàries i d'ocupació més idònies.

D’altra banda, L’activitat professional es manté el 9 i 10 de setembre, però en format online, amb una programació de reunions, presentacions i ponències centrades a crear dinàmiques de mercat en l'àmbit nacional, estatal i internacional.

Avui s’ha celebrat la roda de premsa en què s’ha explicat que el Consell d'Administració de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega ha aprovat un pla per redefinir l'activitat de la fira en base a les circumstàncies que ha comportat la pandèmia del Covid-19. “La finalitat era trobar una fórmula alternativa per a la realització de la Fira, amb quatre objectius principals. Primer, garantir la seguretat sanitària, evitant la presència massiva i no controlada d'espectadors a la ciutat. Segon, mitigar les limitacions que probablement afectaran la mobilitat internacional de professionals i artistes encara al mes de setembre. Tercer, trobar una fórmula que preservés la dinamització del sector artístic, tant pel que fa a la creació com a la contractació, i contribuir a la represa i normalització de l'activitat. I, quart, contrarestar la pèrdua d'ingressos més que previsible vinculada a patrocinadors, mecenes, publicitat, ocupació de la via pública i venda d'entrades que forneixen una part important del pressupost de la Fira”.


Us detallem més informació sobre les activitats presentades avui:


- Suport a la Creació. Desplegament i seguiment, al llarg del 2020 i 2021, del paquet de coproduccions per a l'acompanyament de 18 projectes de creació escènica que comptaran amb el suport econòmic i estratègic de la Fira i d'una quarantena de còmplices d'equipaments escènics, festivals i ajuntaments distribuïts per la geografia nacional. Quan les condicions del desconfinament ho permetin (tardor 2020), s'estudiarà la viabilitat de fixar dates de residència i una programació d'assajos oberts a la ciutadania.

- La Llotja en línia. Realització, els dies 9 i 10 de setembre de 2020, d'un esdeveniment digital internacional de professionals de les arts escèniques, que inclourà, prèvia acreditació, un paquet de ponències, presentacions, speed meetings i sistemes de comunicació interpersonal, mitjançant la utilització de la webapp professional de la Fira, eines de videoconferència i de xat.

- Circuit FiraTàrrega. Organització, gestió i finançament d'un circuit d'exhibició d'Arts de Carrer, sota el segell FiraTàrrega, per ser executat els tres primers trimestres de 2021. Una part significativa del contingut artístic que nodrirà aquest circuit provindrà dels espectacles adscrits al programa Suport a la Creació i es complementarà amb altres espectacles que proposarà la direcció artística

Es manté l’activitat professional el 9 i 10 de setembre en format online

Compartiu aquesta notícia