Programa.cat compensarà les actuacions anul·lades que no es puguin posposar

Des de l'Oficina de Suport a l'Iniciativa Cultural han comunicat que les companyies amb espectacles contractats a través del Programa.cat que hagin hagut d'anul·lar-se a causa del COVID-19 podran sol·licitar el pagament del percentatge que aporta el Departament de Cultura. Com que es tracta d'una línia de subvencions, les companyies hauran de presentar una sol·licitud segons els termes de la convocatòria que podeu consultar aquí. Aquesta línia de subvencions només està pensada per activitats que no es puguin reprogramar durant l'any 2020.

 
Respecte de les Festes Majors, en el moment que l'Ajuntament tingui el programa de la festa tancat, podrà demanar a Programa.cat les activitats subvencionables. Des del Programa.cat s'han flexibilitzat els terminis de compra perquè es pugui fer en el moment que l'Ajuntament tingui clar que podrà fer la Festa Major. Es demanarà al municipi que ho certifiqui oficialment.
 
Si després, per causes de força major desconegudes en el moment de la sol·licitud o sobrevingudes de forma inesperada, s'anul·la l'actuació prevista es podran acollir a la línia de lucre cessant.

Altres preguntes sobre el Programa.cat

1/ Segons la web de la Generalitat, La convocatòria per la sol·licitud de subvencions al Programa.cat per part de les entitats és del 12 al 25 de maig per actuacions previstes entre l’1 de juliol i el 31 de desembre. Així doncs, des del pròxim dia 26 fins a finals d’any no tenim opció que els ajuntaments s’acullin a aquestes subvencions?

Queda un altre termini encara de contractació pero a banda és poden demanar activitats fins a 15 dies naturals  abans de la funció per part dels ajuntaments mitjançant la sol·licitud de proposta no trobada. Això és va comunicar als ajuntaments via mail. Encara no esta actualitzat al web.

https://cultura.gencat.cat/ca/programacat/com-funciona/terminis/
 

2 /  Hi ha alguna opció de rebre alguna compensació econòmica si els ajuntaments i/o entitats ens havien confirmat la data d’actuació via mail però encara no havien fet la sol·licitud al Programa.cat. ?

Segons bases no ja que ho menciona explícitament.

a.1) Que tenien aprovada o programada una actuació professional o més d'una fora d'horari escolar en algun dels equipaments del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM) o en espais que no constitueixen equipaments escènics o musicals en el cas de municipis de menys de 5.000 habitants, els quals no en disposen. La Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques és l'òrgan que haurà d'haver validat la programació de l'entitat sol·licitant a l'aplicació Programa.cat.
Parlem d'actuacions que estaven totes tancades fins a juny i en conseqüència el termini de sol·licitud va finalitzar el febrer sense possibilitat de cap nou termini. El que no és va demanar llavors per aquest periode ja no és podia demanar de cap altre manera a PROGRAMA.CAT
 

Aportarà el percentatge econòmic quan ho sol·licitin les companyies

Compartiu aquesta notícia