L'APCC denuncia que l'atur extraordinari només es pugui sol·licitar fins el 28 de maig

Des de l’APCC volem denunciar que només a dia d’ahir el SEPE hagi anunciat que la prestació extraordinària per als i les artistes anunciada el passat dimarts 6 de maig  consumeix els dies cotitzats, sinó que a més estableix un termini per a la presentació de sol·licituds, el dia 28 de maig. Ens indigna que la comunicació de les mesures fa una setmana no hagi previst aquesta informacio, i ens sentim enganyats. No creiem que aquesta sigui la manera de gestionar uns ajuts tan esperats per al sector.

Critiquem durament que aquests detalls no s’haguessin anunciat en cap moment fins ara, ni tan sols en el document per resoldre dubtes publicat per l’INAEM.

Aquesta limitació temporal de les sol·licituds no s’havia anunciat fins ara per part de cap de les administracions, i lamentem que se n’informi menys d’una setmana abans que s’acabi el termini.


Canvi de data de la sessió d’assessorament en línia amb Andrea Leunda
Per tal d’atendre els dubtes que generen aquestes mesures anunciades el dia 6 de maig, hem avançat a dimecres 20 de maig a les 12h la sessió d’assessorament en línia amb l’advocada Andrea Leunda. D’aquesta manera es podran contestar les preguntes amb temps suficient per fer la sol·licitud de l’atur extraordinari, que s’ha de fer per internet a la pàgina del SEPE fins el 28 de maig. Aquí trobeu el formulari d'inscripció.
Aquesta sessió s’havia previst en principi pel dijous 21 de maig.

Recull d’altres crítiques i mancances de les mesures anunciades pel Ministeri de cultura
A part d’aquestes mesures, durant la setmana passada es va recollir  per part de Circored les critiques i mancances dels ajuts anunciat pel ministeri el dia 6. Algunes són que l’atur extraordinari es recongui per a tots i totes les treballdores d ela cultura, i no només pels artistes, el reconeixement dels autònoms intermitents, que tingui carácter retroactiu des de l’inici de l’Estat d’Alarma i que s’estengui fins que l’activitat es recuperi al 100%.

Critiquem que fins ahir no s'hagin publicat detalls dels ajuts anunciats el dia 6 de maig

Compartiu aquesta notícia