L'Ajuntament de Barcelona anuncia noves mesures en l'àmbit de la cultura

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat avui noves mesures per promoure la cultura en el marc de la crisi sanitària del COVID-19. A més, s'ha fet públic que el Festival Grec aposta pel teixit cultural local i tindrà lloc el mes de juliol.


Un Festival Grec amb aposta pel texit cultural local

El Festival acollirà 50 coproduccions locals engegades i pensades tant pel Teatre Grec com per ser representades a diferents espais de la ciutat. A aquestes coproduccions cal sumar 30 propostes més, que corresponen a 15 que s'han acollit d'espectacles cancel·lats durant aquests mesos de confinament i 15 propostes més de fora de Catalunya i internacionals.

Els espais on es desenvoluparà seran el Teatre Grec, el Mercat de les Flors, el TNC, el Teatre Lliure i museus com el MNAC, CCCB, MACBA, El Born CCM i Museu Marítim. Tots acolliran públic en funció de les condicions que dictaminin les autoritats sanitàries.


Mesures d'ajut directe a nous projectes

A més, s'han presentat subvencions extraordinàries de 300.000€ per a nous projectes relacionats amb innovació, una altra línia de subvenció de 200.000€ per adaptar espais culturals i ajudar a pagar les mesures de seguretat necessàries per retornar a l'activitat.

Mesures de reforç de programes existents

Amb l'objectiu de revitalitzar la cultura de base s'ampliaran programes que vinculin cultura i educació, s'amplien els programes "En residència", "Tot dansa". Es fomentarà la cultura al carrer, tot ampliant "Músics al carrer" amb l'horitzó d'obrir-ho a d'altres sectors artístics.

Mesures de suport i acompanyament

Altres mesures com la creació de l'Oficina Ciutadana de la Cultura, s'impulsarà una Plataforma Digital Cultural, i establiment de criteris generals per a la realització d'activitats culturals adaptats a mesures preventives davant la COVID-19.

Podeu consultar el detall de les mesures a l'enllaç adjunt.

El Festival Grec es manté el mes de juliol

Compartiu aquesta notícia