Circ i Dansa reivindiquen un pla de desconfinament que atengui les seves singularitats

El sector del circ i de la dansa reivindiquen el seu valor dins del sector cultural i que les seves singularitats siguin recollides en els plans de desconfinament. En aquest sentit, les associacions de professionals dels dos àmbits han fet arribar a l’administració propostes que permetin la reactivació gradual d’un sector que necessita mesures d’urgència per garantir la seva continuïtat.

Els artistes de circ i de dansa per desenvolupar la seva activitat necessiten un entrenament físic equivalent als esportistes d’alt nivell. Aquest entrenament es du a terme en espais i locals equipats amb els aparells, el material i el terra adequats per tal de realitzar l’activitat amb seguretat. Cal afegir que una part important d’aquests artistes realitzen la disciplina de circ o de dansa en parella o en grup. Això fa que l’assaig i l’entrenament en aquests mesos de confinament siguin impossibles en la majoria dels casos. Per aquesta raó, un cop es reprenguin les representacions en teatres i espais públics, els artistes hauran de poder entrenar i assajar, i és per això que és important permetre obrir l’entrenament professional als espais i locals per a professionals de les arts del circ i de la dansa.

Caldran doncs protocols per tal de reobrir aquests espais, i els professionals del circ i la dansa es comprometen a aplicar de forma estricta i personalitzada totes les mesures de seguretat i higiene durant la represa de l’activitat. Per tal que sigui possible l’entrenament i assaig entre membres d’una mateixa companyia proposem que aquests grups de persones siguin considerades membres de la mateixa unitat familiar, i no prohibir el necessari contacte físic perquè puguin treballar. Per tal de fer arribar aquestes reinvindicacions, l’APdC i l’APCC han enviat un comunicat a les administracions amb les mesures que podrien regir els seus entrenaments i assajos en aquest pla de transició cap a la normalitat per fases, i també amb un seguit de propostes de cara a mantenir vives les arts del circ i la dansa durant aquests mesos de poca activitat.

Aquí us podeu descarregar el comunicat de les dues associacions.

Els professionals dels dos sectors necessiten poder entrenar amb els membres de les seves companyies

Compartiu aquesta notícia