Modificació dels requisits per accedir a la prestació extraordinària per a artistes

El BOE recull des de dimecres les recents modificacions dels requisits per accedir a la prestació extraordinària per artistes. Us les adjuntem més avall, i us anunciem que, dijous 4 de juny, organitzem una nova sessió d'assessorament amb l'advocada Andrea Leunda en què podeu consultar els vostres dubtes i preguntes.

Des de l'APCC lamentem que aquests ajuts anunciat pel Ministeri de Cultura el passat 5 de maig no hagin inclòs a tots els professionals que treballen a les arts escèniques, com el personal tècnic, i també hem criticat que les indicacions per sol·licitar aquesta prestació no hagin estat clares i hagin arribat tard. Ara ens notifiquen canvis que esperem que millorin i facilitin les sol·licituds.

Les concretes modificacions aprovades a través del Reial Decret-llei núm. 19/2020 són les següents:

•    L’artista no ha d’aportar cap tipus de documentació per acreditar que la seva concreta situació d’inactivitat deriva de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
•    No cal donar-se d’alta al Règim General de la Seguretat Social durant els períodes d’inactivitat per accedir a la prestació.
•    El període de referència per acreditar les altes laborals necessàries per accedir a la prestació comptarà des del dia 14 de març de 2019 fins al 14 de març de 2020.
•    L’artista que ja sigui beneficiar d’aquesta prestació i realitzi treballs per compte propi o d’altri, podrà reprendre-la un cop finalitzi la prestació de serveis.
•    Les persones a qui s’ha denegat la prestació, amb anterioritat al dia d’avui, podran tornar a demanar-la.
 

Podreu resoldre els vostres dubtes sobre aquesta prestació en la pròxima sessió d'assessorament online dijous que ve

Compartiu aquesta notícia