El Fes+Chapeau es converteix en el Festival Re-evoluciona d’arts escèniques a Sitges
L’Ajuntament de Sitges i el Fes+Chapeau organitzen conjuntament els dies 17, 18 i 19 de juliol el Festival Re-evoluciona d’arts escèniques, que programarà circ, dansa i música ens espais públics d'aquesta ciutat del Garraf. Formen part de la programació les companyies de circ Ricky, el professor de tenis, Kolektiv Lapso Cirk i Madame Gaüc, a més de músics com Clara Peya, Gerard Quintana i Xarim Aresté.
El Fes+Chapeau de Sant Pere de Ribes ha hagut de canviar dates i emplaçament i s'ha convertit en el Re-evoluciona. Aquest festival s'ha concebut per garantir les normatives imposades per la prevenció front el COVID-19, i inclou els espectacles de tres companyies de circ , tres companyies de dansa i 1 concert íntim de molta qualitat que es realitzaran a dos espais públics a l’aire lliure de Sitges: a l’Hort de Can Falç i La Fragata.
Les Impuxibles amb la pianista Clara Peya preestrenaran l'espectacle ‘Des-espera’ i la companyia Madame Gaüc preestrenarà ‘Fil’ mentre que Kolektiv Lapso Cirk posaran en escena ’Ovvio’, i la companyia Ricky el Profesor de Tenis portaran el muntatge ‘Profesor de tenis’. La programació es complementarà amb dos espectacles de dansa ‘Ballant ballàvem’ de Laia Santanach i ‘Niágara’ de La Intrusa, i també, amb un concert de Gerard Quintana i Xarim Aresté.
El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, assegura que “aquest festival és una activitat cultural no prevista en la programació inicial de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, però que finalment s’hi ha incorporat perquè creiem amb el projecte i, sobretot, volem que Sitges estigui al costat del sector professional de les arts escèniques programant noves activitats i així dinamitzant la programació cultural d’aquest estiu”.
El creador del festival Fes+Chapeau, Isaac Domínguez, afirma que el “Re-evoluciona és un festival dedicat al nostre llenguatge, el Circ, un festival que reivindica les ‘arts del moviment en risc’. Aquest certamen, que dóna suport a nous llenguatges catalans en les arts escèniques, vol reflexionar sobre el concepte de l'equilibri: l’equilibri en la societat, l’equilibri de ser o no ser artista, l’equilibri del contacte, l’equilibri de sobreviure, de la vida i la mort, quina és la gota que fa vessar el got? l’equilibri en l’acció artística, del que marca la normalitat i/o el que és incorrecte, de cada un de nosaltres, l’equilibri d’un somriure, els límits de l’equilibri, professió, vocació, ambdues coses?”
La majoria de les propostes tindran dues actuacions per mantenir l’aforament limitat seguint les normes de seguretat en Fase 2. Així l’Hort de Can Falç tindrà una capacitat per a 200 persones i La Fragata per a 400.
El festival serà de pagament a preus molt accessibles des de 5 a 12 euros. Des d’aquest dijous, 4 de juny a les dotze del migdia, i fins diumenge es posen a la venda a la pàgina web del festival 50 abonaments a 35 euros per veure tots els espectacles. A partir de dilluns es posaran a la venda telemàticament les entrades anticipades també a la pàgina web del festival: http://fespluschapeau.org/festival-fes-chapeau/.
S'inclou a la programació Ricky, el professor de tenis, Kolektiv Lapso Cirk i Madame Gaüc