L’Ajuntament de Barcelona cancel·la l’edició 2020 del Sant Martí de Circ

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya lamenta que l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’organització de Pla de Barris, hagi anul·lat de manera unilateral l’edició 2020 del festival Sant Martí de Circ que des del 2017 organitza l’associació al barri del Besòs i el Maresme. El festival compta amb la direcció artística i producció de CoopdeCirc i el finançament de Pla de Barris, que és qui ha decidit no dedicat els recursos econòmics al festival.
 
Per part de l’APCC i CoopdeCirc s’ha demanat a Pla de Barris i al Districte de Sant Martí que es valorés la necessitat de no anul·lar una de les més importants cites culturals al barri del Besòs i el Maresme, i més quan d’altra banda s’han fet esforços per continuar amb la programació cultural en d’altres espais i àmbits com és el cas del Festival Grec o el Barcelona Districte Cultural. No entenem perquè la cultura ha de ser el primer que s’anul·la, i menys en un dels barris que hi té menys accés per diferentes causes.
 
El festival Sant Martí de Circ va nèixer el 2017 com una iniciativa de l’APCC per portar el circ al barri més pròxim a la seva seu, situada a La Central del Circ, i per generar una nova finestra d’exhibició del circ català en una zona amb poca programació cultural. L’APCC ha participat del finançament del festival fins a l’any passat. La direcció artística del Sant Martí de Circ ha anat a càrrec de CoopdeCirc des del 2017, després de guanyar els dos concursos públics del 2017 i del 2019. En totes les seves edicions el festival ha acollit unes 3.000 persones de públic majoritàriament del barri però també d’altres zones de Barcelona i poblacions pròximes, i ha programat espectacles professionals i tallers de circ de companyies catalanes en diferents espais al carrer.

L’APCC i CoopdeCirc lamentem que no s’hagin estudiat alternatives per portar el circ al barri del Besòs i el Maresme aquest estiu, més en moments de crisi com l’actual

Compartiu aquesta notícia