L’APCC lamenta l’anul·lació del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

Des de l’ Associació de Professionals de Circ de Catalunya veiem amb preocupació la cancel·lació del Festival Internacional Pallasos de Cornellà, que s’havia de celebrar el pròxim mes d’octubre, i considerem especialment greu la manca de comunicació per part de l’Ajuntament d'aquesta ciutat cap al sector del circ i cap a la ciutadania en general, ja que en la nostra opinió ha actuat amb poca claredat.
 
La cultura no és un servei ni un encàrrec, tot i que moltes vegades aquesta és la relació aparent. La cultura és una necessitat bàsica per a la ciutadania i des de les arts Escèniques, els seus i les seves professionals, poden donar solucions a situacions complexes.
 
El Festival de Pallassos de Cornellà és un festival molt important per al sector del circ i ens ha sorprès aquesta cancel·lació, no tan sols perquè es podria dur a terme perfectament a l'octubre, adaptant-lo i modificant-lo a la nova normalitat i protocols pertinents, tenim exemples dels quals estem molt agraïts (Festival Grec, El Festival de Circ de La Bisbal, el Curtcircuit, Cruïlla...), sinó sobretot per la falta de comunicació de l'Ajuntament a l'hora d'anul·lar aquesta edició, sense opció a ajornar-la a l'any vinent.

Recordem que es tracta d'un festival de caràcter bianual, i per tant hi haurà un període de 4 anys,  entre l'octubre 2018 fins a l'octubre del 2022, sense festival. Considerem que aquest període de temps tan llarg podria posar en perill la continuïtat del festival, malgrat confiem en el públic i en la ciutadania de Cornellà.
 
 
Evidentment, des de l’APCC som conscients de la situació actual i les dificultats que implica per als municipis a nivell sanitari i social, però entenem que això no és contradictori amb  la denúncia de la manca de claredat i la petició de transparència, per tal de saber a què s’han destinat els recuros previsto per a la cultura durant aquesta crisi.
 
D'igual manera,  volem agraïr l’esforç i energía de tots els festivals que si estan adaptant el seu format com Fira Trapezi, Fira de Circ de la Bisbal, Curtcirkit, Festival Fes+Chapeau, etc.

L’associació critica que l’Ajuntament de Cornellà no ho hagi anunciat públicament

Compartiu aquesta notícia