L’APCC reclama coherència i responsabilitat política a les administracions per evitar la cancel·lació de programacions culturals

Des de l’APCC veiem amb indignació les darreres anul·lacions en alguns municipis de Catalunya d’actuacions, festivals i actes culturals que compleixen amb totes les mesures de seguretat.  Volem demanar i donar suport a tots els municipis de Catalunya perquè mantinguin les activitats culturals previstes, tot respectant les mesures de seguretat com s’ha fet fins ara.

Coherència i responsabilitat política
Demanem coherència i responsabilitat a les administracions i els i les responsables polítics. Anar a les sales, a les carpes i als festivals de carrer, és segur! S’han limitat els aforaments, s’ha distribuït el públic amb la distància de seguretat i s’identifica al públic assistent als espais. I malgrat tot, veiem com un cop més les activitats culturals són les primeres en estar sotmeses a restriccions. El sector de la cultura és un dels sectors que més ha patit la crisi econòmica derivada d’aquesta pandèmia que ha portat a molts dels seus i les seves professionals a situacions límit. Uns i unes professionals que ja eren víctimes d’una precarietat estructural que no ha permès a molts d’ells i elles acollir-se a les ajudes extraordinàries o ni tant sols a la prestació d’atur, ja que no existeix un sistema d’atur per al seu treball intermitent.
No estem disposats a acceptar restriccions incoherents que semblen respondre a lluites partidistes.

Denunciem que la cultura sigui sempre la primera en rebre restriccions i demanem coherència. Coherència perquè veiem que en d’altres àmbits hi ha molta més permissivitat. Coherència perquè si realment assistir a actes culturals és font de contagi, volem tenir les informacions que així ho demostrin. I finalment, coherència perquè apostin per la cultura que tant defensen en els seus discursos. Perquè confiïn en les mesures establertes i en què els professionals d’aquest mon les estem respectant curosament, perquè justament som les primeres persones interessades en què no hi hagi rebrots.

Però per sobre de tot, els demanem responsabilitat perquè no ens utilitzin com a caps de turc d’aquests rebrots quan sabem, per exemple, que la gestió de la pandèmia no és tan eficient com caldria.

Aquí us adjuntem l'enllaç amb la pàgina del PROCICAT en què els Ajuntaments poden demanar autoritzacions per a mantenir les programacions culturals.

Des de l’APCC demanem a tots els municipis a continuar amb les seves activitats culturals amb les mesures de seguretat ja previstes

Compartiu aquesta notícia