"Estat d'emergència" s'estrena dimarts 27 de juliol al Festival Grec

L’espectacle de circ “Estat d’emergència”, Producció Nacional de Circ, s’estrenarà el pròxim dimarts 28 de juliol al Festival Grec. La peça és una creació col·lectiva dirigida per Joan Ramon Graell, i es podrà veure fins el 29 de juliol al Mercat de les Flors. La Producció Nacional de Circ és una de les 11 mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022, una iniciativa del Departament de Cultura i de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya.

“Estat d’emergència” és un espectacle pensat per mostrar-nos, a través del circ, com veuen el món i com s’enfronten als problemes d’un planeta a punt de col·lapsar-se els i les joves artistes d’avui, i que ha acabat creant-se... en plena emergència sanitària. No ha estat fàcil, però en circumstàncies difícils i molt poc habituals, Estat d’Emergència s’ha convertit en una realitat. De fet, la pandèmia ha acabat afegint-se a la llarga llista de crisis a les quals s’enfronten també els i les artistes: des del col·lapse ecològic fins a l’auge del feixisme o la crisi de l’habitatge”.

L’objectiu de la PNC és el de visibilitzar, compartir i apropar el circ a públics més amplis una peça de gran format escènic. La creació ha compta amb el suport de La Vela de l’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell i la complicitat dels grans equipaments escènics municipals de Catalunya.


Gira per teatres d’arreu de Catalunya
La Producció Nacional de Circ farà gira a quinze teatres del territori català a partir del novembre (Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Olot, Viladecans, Lleida, Vic, Girona, Sabadell, Manresa, entre d’altres) i també forma part de la programació de la Fira Trapezi 2021.

Pla d’Impuls al Circ

El Pla d’Impuls al Circ consta d’onze mesures finançades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb aportacions específiques de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Compta amb la col·laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, L’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak, i la participació de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya. El Pla d’Impuls del Circ té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i més enllà de les nostres fronteres.

La Producció Nacional de circ és una creació col·lectiva dirigida per Joan Ramon Graell

Compartiu aquesta notícia