Engega la mesura de Circ Comunitari del Pla d'Impuls del Circ

Des de l'Ateneu Popular de 9Barris, responsable de la Mesura de Circ Comunitari del Pla d'Impuls del Circ, s'ha posat en marxa un formulari per fer un recull d’entitats de circ i persones que treballen en el Circ Social i Comunitari a Catalunya. Aquestes dades serviran per a la creació d’un Grup Motor encarregat del seguiment de la mesura. També ens permetrà identificar i contactar amb persones expertes que podran participar a les Taules de Treball sobre gènere i diversitat funcional.

En aquest ENLLAÇ podeu respondre el formulari, pensat per a projectes i persones a títol individual.​(NB: poden respondre diverses persones d'una mateixa entitat).

Circ comunitari és una de les onze mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC)

Des de l’Àrea de Formació i Circ Social de l’Ateneu Popular 9Barris (trobareu informació aquí ) impulsen aquesta mesura i posen en marxa un seguit d’accions per tal de mapejar i enxarxar els projectes de circ social, enfortint aquest àmbit del sector i donant visibilitat al circ social i comunitari com a eina transformadora.

En aquesta línia es duran a terme:

- Cens i mapeig de projectes de circ social a Catalunya.

- Recerca aplicada en tres àmbits:

  • 1. Resignificació del concepte de Circ social/Comunitari.
  • 2. Perspectiva de gènere i Circ.
  • 3. Diversitat funcional i Circ.

- Creació de materials didàctics i eines pedagògiques.

- Banc de recursos online.

Pla d'Impuls del Circ 2019-2022 

És una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). El Pla consta d’onze mesures específiques finançades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i compta amb aportacions específiques de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull, així com amb la la col·laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, L’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak, i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya.

El Pla d’Impuls del Circ té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i més enllà de les nostres fronteres. Tant si esteu interessades en participar en algunes de les taules de treball com si no, us demanem que empleneu aquest formulari perquè ens ajudarà a fer un mapeig inicial de les persones o entitats que treballem en aquest àmbit.

S'inicia amb una enquesta sobre els projectes i professionals de circ comunitari del territori

Compartiu aquesta notícia