Neix l'espai Konvent Circ

El Konvent de Berga ha creat un nou espai de recerca, creació i exhibició de circ, Konvent cirk, que estarà dedicat a acompanyar processos creatius de circ contemporani que investiguen i arrisquen amb nous llenguatges i formats. El seu objectiu és acompanyar processos creatius mitjançant un cicle de residències i a la vegada crear nous circuits d'exhibició tot facilitant la contractació d'espectacles amb agents externs. Konvent cirk compta amb la complicitat d'altres iniciatives de circ com Fira Tàrrega i l'Ateneu Popular de 9Barris.

Seguint la línia editorial de Konvent, s'interessen "per aquells projectes que enriqueixin el discurs artístic, ens agraden les idees inacabades, les aventures inimaginables i la complicitat irreverent amb l’espectador. Volem acostar el circ contemporani al Berguedà, i així promoure la descentralització de la cultura dels grans nuclis urban".

La programació d'aquest nou espai s'inicia aquest dissabte 1 d'agost, amb la companyia Haa Collective i la peça "Picaderø", i continuarà el 14 d'agost amb Homenatge de Sílvia Capell d'En diciembre, el 29 d'agost amb Olga Cirq Analogique i "LP Long Play" i el 19 de setembre amb la cia Som Noise i "Breach".

Sobre Haa-Collective

És un grup d’artistes, creadors i amics, que han decidit explorar junts un repte transdisciplinari. Venint cadascun de diverses disciplines artístiques, comparteixen el desig d’explorar nous camins que els portin a desvincular-se dels patrons establerts.Busquen commoure’s i transcendir el mer plaer estètic, encara que són amants de la bellesa i la profunditat. Busquen moure emocions en les persones i que l’espectador sigui un component actiu i viu en la seva proposta.

Picadero es planteja com un Concert Escènic transdisciplinari, que inclourà tres materials d’investigació i execució: Cos, So i Objecte. Els creadors comparteixen el seu viatge emocional i els sentiments contrastants d’aïllament i intensa unió, por i confiança. No hi ha llibertat sense límits …Picadero és una trobada amb l’origen. És un mirall de la barreja cultural que sorgeix a través dels fets històrics i la seva adaptació a través de el temps. És també una combinació harmònica de llenguatges, entre la tradició i la contemporaneïtat.

 

Un nou espai de recerca, creació i exhibició de circ a Berga

Compartiu aquesta notícia