La companyia Los Excéntricos, Premio Nacional de Circ 2020

La companyia Los Excéntricos, ha rebut avui del Ministeri de Cultura el Premi Nacional de Circ 2020. El jurat del premi ha destacar el paper d’aquesta companyia resident a Catalunya com a “mestres i exploradors de nous formats contemporanis sense perdre de vista els aspectes més tradicionals”. El guardó està dotat amb 30.000€ i l’any passat va ser concedit a l’associació Bidó de 9Barris que gestiona l’Ateneu Popular de 9Barris.

El jurat del premi també ha destacat “la seva capacitat de portar a terme un finíssim treball tècnic i artístic que es caracteriza per la seva transversalitat i per la seva voluntat de no posar límits a la figura de la pallassa i el pallasso”. A més, s’ha valorat que aquesta companyia hagi fet “una permanente reivindicació del món com a única patria del circ”.

Aquest premi reconeix de forma anual l’activitat d’entitats i Professionals espanyols del circ tant a Espanya com a l’estranger.

Los Excéntricos
Aquesta companyia va néixer el 1996 a partir de la unió del dúo Marceline i Sylvestre i “Zaza”, membre fundador del Cirque Bidon. Entre els seus espectacles destaquen "Miscel·lánies", "La balsa", "Rapsodia in Clown", "Música Maestro!" i "Rococó Bananas”. Des del Ministeri han destacat el seu carácter internacional i el fet que es tracta d’un trio de pallassos atípics, poètics i surrealistes que han renovat la figura del clown mitjançant la barreja de modernitat i classicisme.

“Los Excéntricos” han rebut nombrosos reconeixements, com el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 2011 i el Premi al millor espectacle de circ còmic de la revista Zirkòlika per “Rococó Bananas”.

El jurat del premi

El jurado de este premio ha estado presidido por la directora general del Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), Amaya de Miguel, y ha actuado como vicepresidente el subdirector general de Teatro del INAEM, Fernando Cerón.

El jurat del premi estava presidit per la directora general de l’INAEM, Amaya de Miguel i el vicepresident ha estat el subdirector general de teatre de l’INAEM, Fernando Cerón. A més, també n’han format part els anteriors guanyadors com Carla Alsina Muro, en representació de l’Ateneu Popular de 9Barris, Premi Nacional de Circo 2019, l’acròbata Consuelo Reyes, Premi Nacional de Circ el 2018; Alfonso de la Pola, de Rolabola Circo, Premi Nacional el 2017; Miguel Angel Moreno (Bolo), Premi Nacional de Circ el 2016 i Mercedes Ochoa, Premi Nacional de Circo el 2014, Leandro Raúl Mendoza, director artístic del festival Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, Premi Nacional de Circ 2012. A més, també en formava part Rosa San Segundo, a propuesta del Instituto Universitario de Estudios de Género de la Universidad Carlos III de Madrid.

El jurat destaca el seu paper com a “mestres i exploradors de nous formats contemporanis sense perdre de vista els aspectes més tradicionals”

Compartiu aquesta notícia