Jordi Aspa, sel·leccionat per la convocatòria Hivernem de Fira Tàrrega i l'IRL

El projecte de l’actor, artista i dramaturg Jordi Aspa, de la companyia Escarlata Circus ha estat escollit pel programa Hivernem impulsat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull, que té com a objectiu ajudar al desenvolupament de processos d’escriptura en millors condicions, a través de la recerca, l’intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats. L’altre projecte sel·leccionat és el de l’artista Ada Vilaró, del total de 21 projectes presentats a la convocatòria.

El projecte de Jordi Aspa vol analitzar l'humor com a indicador social i com eina de transformació i d'igualtat amb la finalitat de crear una dramatúrgia sobre un nou paradigma basat en el riure. La recerca posa el punt de mira en l'anàlisi d'indicadors en els diferents àmbits de la societat actual, cercant referents comparatius d'altres èpoques i qüestionant els resultats.

Per la seva banda, el projecte presentat per Ada Vilaró està basat en una investigació entre la ciència i l'art sobre l'escalfament global del planeta i el canvi climàtic per potenciar la consciència social sobre com ens relacionem i impliquem en aquests canvis. L'objectiu és generar una proposta artística participativa a l'espai públic, d'art comunitari i d'impacte social, per conscienciar, transformar i potenciar les cultures de la cura.

La comissió de selecció ha considerat que els dos projectes complien amb escreix els objectius especificats a les bases de la convocatòria en relació a qualitat artística i tècnica, viabilitat del projecte, experiència, perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat de la propostes, entre altres aspectes. Aquesta comissió estava integrada per Anna Giribet i Maria Capell (FiraTàrrega), Teresa Carranza i Susanna Millet (Institut Ramon Llull), Neus Ribas (Institut d'Estudis Baleàrics) i Mercè Saumell (experta independent).

Els artistes es beneficiaran d'un marc temporal de vuit mesos (1 novembre 2020 - 1 juliol 2021) per a completar la seva recerca i comptaran amb:


•    una aportació en metàl·lic de 3.770 EUR per projecte seleccionat.
•    assessorament per part de persones expertes en la matèria o disciplina objecte de cada proposta.
•    una residència de pensament de 5 dies, el novembre de 2020, a FaberLlull (Olot), amb desplaçament, estada i manutenció coberts pel programa.
•    una residència de treball de 5 dies, entre gener i març de 2021, a FiraTàrrega (Tàrrega), amb desplaçament, estada i manutenció coberts pel programa.
•    una residencia internacional d'intercanvi de coneixement virtual o presencial, segons ho requereixi la metodologia de treball i el context.

La presentació pública dels treballs final de recerca es farà en el context de FiraTàrrega 2021 (del 9 al 12 de setembre).

Hivernem vol ajudar al desenvolupament de processos d’escriptura en millors condicions

Compartiu aquesta notícia