La companyia Passabarret celebra el seu 25è aniversari

Aquesta companyia de Valls és la titular de La Circoteca, el primer espai de circ de Tarragona
La companyia vallesana Passabarret celebra enguany el seu 25è aniversari. Actualment i des del 2012 la companyia, a més d’espectacles, gestiona l’espai de circ La Circoteca, una escola de circ per adults i infants. La companyia destaca la seva voluntat d’originalitat i singularitat en la feina fet durant aquests anys.

L’orígen  de la cia Passabarret és un grup de joves artistes de carrer que van començar a practicar conjuntament disciplines i idear petits espectacles, com el “Qui té la pela?” que va participar a la XIII Marató de l’Espectacle al Mercat de les Flors.

Després van venir els espectacles “Joguines” (1998) i la creació amb què van girar a nivell nacional, “Tandarica Orkestar” (2004), que els ha portat a nombrosos festivals de teatre de l’Estat així com altres països com Mònaco, Jordànica, Cuba, França o Holanda, entre d’altres. A través d’aquestes gires van conèixer altres maneres de treballar per continuar endavant.

El 2014 van dur a terme la seva primera gira amb carpa pròpia amb el Tandarica Circus Experience, i aquell any també van començar a treballar per Pallassos sense Fronteres.

El 2018 van estrenar “Josafat”, basat en la novel·la de Prudenci Bertrana, dirigit per Adrian Schvarsztein. Aquest espectacle va rebre el Gran Premi Zirkòlika com a millor espectacle de l’any.

La companyia ha treballat amb altres artistes de renom com Pepa Plana, Monti, o els pallassos Chacovachi i Jango Edwards, amb qui han col·laborat.

Des de Passabarret es reivindiquen com a pionera en l’ús de la música balcànica en les arts del circ i en impulsar l’exhibició de l’espectacles en cúpules geodèsiques a més de l’adaptació d’una novel·la en un espectacle de circ. Un dels seus membres, David Sancho, destaca la seva voluntat “si no som els més bons, que no ho serem mai, ser els més diferents, és a dir el nostre trencaclosques mental és intentar no copiar”.

La Circoteca
La companyia també ha sigut capdavantera en impulsar La Circoteca, el primer centre de creació i espai de circ a la província de Tarragona, que ofereix formació per a adults i infants.

Compartiu aquesta notícia