Píndola formativa sobre contractació en temps de COVID-19

El pròxim dilluns 26 d'octubre organitzem, amb la resta d'associacions de professionals de les arts escèniques, una píndola formativa sobre els aspectes s'han de tenir en compte quan els artistes i companyies signen un contracte durant el temps que duri la pandèmia. La sessió tindrà lloc online i serà gratuïta per a socis i sòcies i les ponents seran les dues advocades especialistes en arts escèniques Andrea Leunda i Cristina Calvet.
 
Les mesures adoptades per les autoritats sanitàries i la declaració de l’Estat d’Alarma va suposar el tancament de teatres, sales i instal·lacions anàlogues amb la conseqüent paralització de l’activitat cultural. Actualment, ens trobem en el moment de reprendre la nostra activitat professional, sota les mesures del Pla de Represa del sector de les arts escèniques i musicals i les circumstàncies canviants dia rere dia. 
 
Quin és el marc legal vigent? Quines mesures o clàusules complementàries tenim al nostre abast per assegurar-nos els nostres drets laborals com a professionals de les arts escèniques? Quins tipus de contractes es poden establir entre els artistes / companyies i els programadors ( ajuntaments, festivals, teatres...) en temps de pandèmia?
 
L’acord que se signarà en breu entre l’AADPC i el TNC,  inclou una clàusula en els contractes d’actors i actrius per la cancel·lació de funcions i assajos en temps de Covid, representa un punt de partida que obre l’opció per a aconseguir més millores i garanties en el futur.
 
Les cinc associacions professionals del sector , APCC, APDC, APGCC, TTP i AADPC, organitzen aquesta sessió amb l’objectiu de resoldre tots els dubtes que tinguin els artistes i les companyies sobre convenis, contractació, clàusules com a conseqüència de la represa de la activitat professional en temps de COVID-19.
 
Ponents:
Cristina Calvet, Advocada Responsable Àrea Jurídica i Laboral de l'AADPC
Andrea Leunda, Advocada Laboralista de l’AADPC. També assessora jurídicament a l’APCC i a l’APDC ( afegit)
 
Organitzen: AADPC, APCC, APdC, APGCC i TTP

Informació pràctica
Dia: Dilluns 26 d’octubre de 2020
Horari: de 10,30 a 12 h
Plataforma: Zoom 
 
 Preu: gratuïta per a socis i sòcies
 
AQUI trobareu el FORMULARI D'INSCRIPCIÓ per a la píndola (inscripció gratuïta per a socis i sòcies de les entitats organitzadores)
 

Dilluns, 26 d'octubre al matí amb les advocades Andrea Leunda i Cristina Calvet

Compartiu aquesta notícia