Mor la reconeguda acròbata i equilibrista Paulina Schumann, filla del Pallasso Charlie Rivel

El 9 d’octubre va morir a Sant Pere de Ribes l’acròbata i equilibrista Paulina Schumann, nascuda Paula Andreu Busto, filla del mític pallasso Charlie Rivel. Paula Schumann tenia 99 anys i ha mort després de contreure al COVID-19 a la residència on vivia. VA ser una de les artistes catalanes de circ més importants el segle passat, i va destacar també com a pallassa i pel seu treball amb cavalls.

Paulina Schumann va començar en el món del circ a l’edat de 7 anys, amb el seu pare, i va convertir-se enuna reconeguda artista de circ i amazona. Des del 1972 va acompanyar artísticament a Charlie Rivel.

El 2007 va rebre la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura i el 2008 elPremi Nacional de Circ de la Generalitat de Catalunya “per la seva extraordinària trajectòria com a acròbata, equilibrista, funámbula, ballarina, ensinistradora de cavalls en llibertat i amazona d’alta escola” i “la seva trajectòria artística va ser una valuosa aportació a la historiografía circense i un vigorós estímul per a les noves generacions”.

Al seu poble adoptiu, Cubelles, se la recorda com una dona lluitadora, pionera, elegant, i es posa de relleu que va haver de lluitar molt per fer-se un lloc en el món del circ.

(notícia a partir de l’obituari de Ramon Francàs a La Vanguardia).

Foto Eix Diari

Va guanyar el Premi Nacional de Circ de la GEnerlitat el 2008 i la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura

Compartiu aquesta notícia