La Generalitat suspèn les activitats culturals i extraescolars durant 15 dies

La Generalitat de Catalunya ha anunciat avui una sèrie de mesures per lluitar contra l'augment de casos de COVID-19 que afecten en gran manera a l'àmbit de la cultura. Totes les activitats culturals i les extraescolars d'ensenyament no reglat han estat suspeses durant quinze dies. Només podran obrir els centres de creació, les galeries d'art, les sales d'exposició i els museus al 30% del seu aforament, i les biblioteques en el seu servei de prèstec. Totes les activitats que impliquen públic estan prohibides. 

Aquestes mesures entraran en vigor demà divendres 31 d'octubre quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat.

A més, al toc de queda s'ha afegit la prohibició de sortir o entrar del territori català i la prohibició de desplaçaments fora del municipi durant el cap de setmana (de les 6AM de divendres a les 6AM de dilluns) fins el 15 de novembre. Cal tenir en compte que es podrà anar a assajar però serà millor evitar aquest moviment el cap de setmana, ja que si hi ha multa serà difícil recòrrer-la.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha explicat aquestes mesures en una reunió amb representants del sector cultural, i ha anunciat la publicació d'ajuts amb un pressupost de 17 milions d'euros (import calculat per si les mesures s'allarguen un mes). Hi haurà diferents línies d'ajuts:


• Subvenció per despeses estructurals per a entitats i empreses
• Ajut per pèrdues provocades per cancel·lacions
• Ajut per suport a la creació (per acreacions en marxa)
• Ajuts per treballadors/es i tècnics/ques de l'espectacle
• Ajuts per a sales de concert.
• Pèrdua de difusió per a publicacions.

Des del Departament de Cultura s'ha demanat la col·laboració dels agents del sector per tal d'acabar de perfilar aquests ajuts, i des de l'APCC farem arribar les nostres propostes.

S'han previst diferents línies d'ajut econòmic per al sector

Compartiu aquesta notícia