Els ajuts per a l’àmbit cultura per la segona onada de la COVID-19 es podran demanar a partir de l’11 de novembre

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha anunciat avui que les ajudes anunciades pel Govern català al sector cultural es podran sol·licitar a partir de l’11 de novembre. Està previst obrir la convocatòria per a prestacions directes a Professionals de la cultura, amb un import total de 3,7 milions d’euros, ajuts per a despeses estructurals (4,7 milions) i ajuts per fer front a la cancel·lació d’espectacles i activitats culturals (3,7 milions).

Les prestacions directes a professionals de la cultura (MÉS INFO AQUI) estarà destinada a professionals artístics i tècnics del món de la cultura. Es destinaran 750 euros al mes als qui hagin tingut ingressos d’un màxim de 18.555 euros entre el gener i el setembre de 2020. Us recomanem que sol·liciteu aquest ajut el més aviat possible un cop s'obri el termini.

Els ajuts a la cancel·lació d’espectacles i activitats culturals (MÉS INFO AQUI)estarà dedicada a autònoms, empreses i entitats sense ànim de lucre que realitzin activitats professionals, artístiques i tècniques remunerades, i entitats que organitzin activitats culturals de pagament. L’ajuda es divideix en dos blocs: el primer bloc que representa el 40% del caixet o dels honoraris (500 euros a 4.000 euros) a artistes, músics, tècnics i altres professionals de la cultura que havien estat contractats i han vist cancel·lada la seva actuació o feina. El segon bloc representa el 60 i 80% dels ingressos de taquilla previstos fins a un màxim de 25.000 euros a entitats sense ànim de lucre que organitzen activitats culturals amb públic de pagament.

Es destinarà 4,7 milions d’euros a despeses estructurals i de funcionament per empreses i entitats culturals (MÉS INFO AQUI) i que es tradueixen en nòmines i lloguers entre d’altres, i es destinarà 2,1 milions d’euros a equipaments culturals participats per la Generalitat.

Dos ajuts que ja estan oberts són 2 milions d’euros a associacions, entitats i federacions sense ànim de lucre per despeses d’estructura i per a la programació estable 19-20 i 500.000 euros per autònoms, empreses i entitats sense ànim de lucre contractades i per cancel·lació de concerts o festivals de música.

Represa del sector cultural
La consellera ha afirrmat avui dijous que la progressiva reobertura de l’activitat cultural “no està lluny” després de la millora dels paràmetres de com la ràtio de transmissió per sota de l’1 i ha precisat que s’han marcat a finals de novembre com data per poder tenir “una certa normalitat” i adverteix que no tots els sectors obriran alhora perquè “no tots són igual”.

Ponsa ha dit, en roda de premsa, que en breu s’haurà de començar a parlar sobre la represa. Paral·lelament a les xifres, ha explicat, s’està treballat a una campanya pel foment cultural que es llançarà en el moment de la represa i aquesta tingui “impacte i força”, i anirà acompanyada per una setmana de la cultura als mitjans públics de comunicació.

S’ha anunciat una prestació per a professionals de la cultura, ajuts per fer front a la cancel·lació d’espectacles i activitats culturals, i també per a despeses estructurals i de fucionament

Compartiu aquesta notícia