L'Associació de Professionals de Circ de Catalunya rep el premi de La Crica

L’associació de circ La Crica, amb seu a Manresa i Berga conjuntament amb Òmnium Bages-Moianès, ha decidit atorgar el premi Invisibles del 2020 a l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). En aquest 2020 tan extraordinari i de forma excepcional,  els premis de La Crica han estat votats directament des de l’equip de LaCrica associació de circ, i s'ha considerat oportú atorgar tan sols aquesta categoria enlloc de les tres que es van atorgar l'any passat.

L'APCC rebrà el premi en la cerimònia de lliurament que tindrà lloc al Teatre Conservatori de Manresa el pròxim dimarts 15 de desembre a les 20h.

L’escola de circ La Crica, amb seu a Manresa i Berga, van crear l'any passat, conjuntament amb Òmnium Bages-Moianès, els premis de circ La Crica, que volen reconèixer les persones i companyies més rellevants d’aquesta art escènica a tot Catalunya. Els guardons, que formen part dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, es van presentar a l'edició 2019 de Fira Mediterrània.

Els premis de circ La Crica van néixer per la voluntat d’anar més enllà de les categories habituals, i també volen premiar aquells perfils de professionals que no es veuen a l’escenari, tant aquells perfils més INVISIBLES DEL CIRC com productors/es, agents o formadors/es, com altres més VISIBLES DEL CIRC com coreògrafs/es, dramaturgs/gues, directors/es, etc. La tercera categoria està dedicada a a ARTISTES O COMPANYIES que hagin destacat per  difondre i promoure el circ.

Premis 2020

En aquest 2020 tan extraordinari i de forma excepcional, els premiats han estat votats des de l’equip de LaCrica associació de circ i no des de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya com l'any passat, i s'ha decidit també només atorgar la categoria d'INVISIBLES del Circ.

Invisibles del Circ
Es tracta d’una categoria pensada per donar a conèixer persones que amb el seu talent contribueixen de forma destacable al món del circ sense desenvolupar el seu treball sobre l’escenari.
En aquesta edició el premi és per l’associació de professionals del circ de Catalunya (APCC) en nom de tots els professionals del circ i en tots els seus àmbits, en un any on l’execució i la formació de circ ha estat anecdòtica en tot el país.

L'APCC

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) és una entitat privada, independent i sense ànim de lucre que té l’objectiu de promoure i difondre el circ en la vida cultural, social i econòmica del país. Fundada l’any 2004, l’APCC cohesiona i vertebra el sector des dels seus inicis representant les diferents branques professionals del circ català: artística, empresarial, gestió, direcció, dramatúrgia, escenografia, coreografia, teoria, docència. Amb 350 professionals associats/des, l’APCC representa el sector del circ a Catalunya.
 

Premis La Crica 2019

Els primer guardonats per aquests premis el 2019 van ser la fotògrafa Marta G. Cardellach, en la categoria Invisibles del Circ, el creador d’estructures Benet Jofre, com a Visible del Circ, i la companyia formada per Joel Martí i Pablo Molina i el seu espectacle “Random” van rebre el premi Talent i Ressò de Circ.

La cerimònica de lliurament serà el pròxim 15 de desembre a les 20h a Manresa

Compartiu aquesta notícia