Nilak, projecte guanyador del premi Lluís Carulla

El projecte Nilak Circ Teatre Itinerant ha estat premiat amb el premi Lluís Carulla, dotat amb 60.000€ i dos anys d'acompanyament empresarial valorat amb 10.000€. El projecte té com a objectiu treballar per l'accés igualitari a la cultura, i per això proposa una carpa itinerant per poblacions sense oferta d'arts escèniques perquè ofereixi espectacles, tallers i exposicions.

Els autors de Nilak són una dotzena d’artistes reunits en una comissió, entre els quals hi ha el ballarí i creador Aimar Pérez Galí; Griselda Juncà, fundadora de la companyia Hotel Iocandi; el ballarí i coreògraf Miquel Barcelona, i l’artista de circ Sílvia Capell. La producció executiva corre a càrrec d'Oriol Escursell.

El jurat ha premiat Nilak perquè és un projecte que proposa solucions al dèficit  a Catalunya de l’accés cultural en l’àmbit rural. “A més de reequilibrar el territori i democratitzar-lo amb la cultura, crearà nous llocs de treball estable”, diu també l’acta del guardó. Un altre valor del projecte és que “transforma o cohesiona el territori i la societat fomentant la participació amb els habitants, especialment les escoles”. Finalment, el jurat creu que Nilak contribuirà a crear “nous públics i vocacions artístiques” i donarà “noves oportunitats culturals” als ciutadans, els artistes i les institucions.

SEgons explica Escursell, "el projecte neix d'un buit territorial molt gran i volem que tots els municipis puguin acollir qualsevol peça escènica". "L'impacte d'un cap de setmana és molt reduït i per això proposem estades de 15 dies", explica.

Nikal fins ara ha treballat amb festivals que hi han volgut col·laborar, com el Dansàneu i el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, el FestiCAM, i ara seguiran treballant amb els municipis, tot i que de moment Escursell només n’avança dos, de les comarques tarragonines: Villalba dels Arcs (Terra Alta) i Ulldemolins (Priorat). El projecte compta també amb el suport del Pla d’Impuls del Circ de la Generalitat i de l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), així que sobretot es veuran produccions de circ, però Nilak estarà obert a d'altres llenguatges contemporanis com la dansa.
 

El guardó està dotat amb 60.000€

Compartiu aquesta notícia