Comença el primer estudi de circ a nivell estatal de la mà de Circored

La Federació d'Associacions de Professionals de Circ d'Espanya, CIRCORED, en col·laboració amb l'INAEM, ha iniciat un estudi sobre la situació del circ a l'Estat. Des de la federació s'engega aquest estudi perquè es considera més necessari que mai conèixer la realitat del sector del circ, per dissenyar i proposar canvis i millores estructurals a curt, mig i llarg termini, amb el suport de polítiques culturals que s'ajustin a la seva idiosincrasia. Així es vol tenir dades i eines per poder donar resposta a les necessitats i peticions recollides per part del sector del circ.

Fins ara no s'han quantificat molts dels aspectes que engloben el món del circ des d'una dimensió global, no es disposen de dades que permetin mostrar a institucions i entitats públiques i privades i a la societat en general la rellevància en el desenvolupament cultural, històric i econòmic a tot l'Estat.

Per dur a terme aquest estudi CircoRed ha creat un equip que ja ha començat a treballar per desenvolupar un document que serveixi com a punt de partida. Després d'una fase pilot de dos anys de reflexions, s'inicia el treball del I Censo de Circ, que es programa en tres etapes.

La primera s'acabarà el pròxim mes de juny de 2021 i té com a objectiu crear un cens de professionals, companyies, espais de circ, circs de carpa i d'altres entitats relacionades amb el sector.

El mes de juliol començarà la segona fase, en què es recolliran dades a través d'enquestes més aprofundides sobre quina és la situació del sector del circ, i per últim a partir de juliol de 2022 la tercera fase s'encarregarà de generar estadístiques i l'elaboració d'un informe d'anàlisi de les dades que posteriorment es difonddrà a nivell nacional i internacional.

L'equip de treball està format per :


Direcció de l'informe. Circored [Comissión d'internacionalització]
Coordinació de l9informe: Miguel Ángel Tidor López.
Investigadors: Miguel Ángel Tidor López y Pablo García Sempere
Coordinació tècnica: Eva Luna García-Mauriño Suárez
Mediadors Circored:  Eva Luna García-Mauriño Suárez, Sofía Acosta, Daniel Mesa y Joan Ramon Graell
Col·laboradors investigació i tractament de dades:
Agustín de la Herrán Gascón, Universidad Autónoma de Madrid.
Pablo Rodríguez Herrero, Universidad Autónoma de Madrid.
María Purificación Pérez García, Universidad de Granada.
Javier Romero Diaz de la Guardia, Universidad de Granada.
Ginés Navarro Carrillo, Universidad de Jaén.

Si teniu dubtes podeu contactar amb CircoRed aqui -> info@circored.com

Amb l'objectiu d'analitzar la situació del circ a l'Estat

Compartiu aquesta notícia