Oberta la convocatòria per a Pobles de Circ 2021 fins l'1 de març

Avui dilluns 8 de febrer s’obre la convocatòria perquè les companyies de circ catalanes proposin els seus espectacles per a la programació de la mesura Pobles de Circ en el seu segon any d’edició. Enguany la mesura s’estèn a 3 pobles més, i a més d’Ulldemolins (Priorat), Sort (Pallars Sobirà), Bellver (la Cerdanya) i Prats de Lluçanès (Osona) s’afegeixen Alcanar (Montsià), Talarn (Pallars Jussà) i Sant Hilari Sacalm (la Selva).

Amb la incorporació d’aquests pobles la mesura arriba a totes les províncies, amb especial atenció a les zones amb menor programació cultural com Tarragona i les Terres de l’Ebre o els dos Pallars.

Pobles de Circ preveu la programació de  4 espectacles de circ de diferents formats a aquests 7 municipis de menys de 10.000 habitants, que no programen circ de manera habitual i que tenen una oferta escassa d’arts escèniques o arts en viu. A més, també està previst un taller de circ a cada poble, que durà a terme una iniciativa de circ o espai de la XECC (Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya) pròxima.

Objectius de Pobles de circ
L’objectiu de la mesura és crear circuit estable municipal a Catalunya per a espectacles de circ i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició. Altres objectius són la difusió i promoció del circ català entre els pobles que no disposen de programació de circ o ni  tan sols de programació d’arts escèniques, la creació de públics per al circ. A més, es volen crear lligams entre les administracions locals i els espais de circ del territori, per potenciar sinergies futures i acostar els municipis de petites dimensions a l’organització de l’exhibició d’espectacles de circ i donar-los a conèixer eines que l’administració els ofereix per dur-ho a terme.

Novetats de la convocatòria 2021
La convocatòria estarà oberta fins l'1 de març i AQUI podeu consultar les bases i AQUEST és el formulari a omplir, cal descarregar-lo i enviar-lo després a poblesdecirc@apcc.cat. El formulari s'ha d'obrir i omplir amb el programa Acrobat Reader (aquí el podeu descarregar gratuïtament).

Per tal d’afavorir que més companyies i artistes puguin formar part de Pobles de Circ, no podran participar en aquesta convocatòria les companyies programades per aquesta mesura durant el 2020.

La comissió que escollirà els 20 espectacles programables estarà format pels set municipis participants, així com dos programadors/es i un/a artista de circ. Està previst que les representacions es puguin programar des de la primavera fins el mes de desembre de 2021. Cal tenir en compte que es tracta de pobles de petites dimensions, amb poques possibilitats de programar en sala i amb pocs mitjans tècnics en general.

Amb l’objectiu de promoure la programació de tot tipus d’espectacles, es proposa als Ajuntaments que un 20% de la programació estigui dirigida a públic adult. En aquest sentit, volem destacar que des de l’APCC vetllarem perquè la tria dels 20 espectacles programables segueixi criteris de gènere, de diversitat en disciplines i estils i com comentàvem en tipus de públic.
 

Pla d’Impuls del Circ
La mesura està finançada per la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, juntament amb aportacions dels ajuntaments, i la coordinació corre a càrrec de l’APCC.
La Mesura de Pobles de Circ és una de les onze mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 que impulsa el Departament de Cultura, en col·laboració amb l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), el suport de l’Institut Ramon Llull i el Festival Grec i la complicitat del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, l’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak. El Pla té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica de Catalunya i més enllà de les nostres fronteres.

A més d’Ulldemolins, Sort, Bellver i Prats de Lluçanès s’incorporen com a nous pobles Alcanar, Talarn i Sant Hilari Sacalm

Compartiu aquesta notícia