Píndola formativa sobre com valorar econòmicament els formats audiovisuals i online en arts escèniques

Una de les conseqüències de la situació que la COVID ha generat, ha estat un canvi en la manera en com la una representació teatral, de dansa o circ arriba al públic. Les productores teatrals, les companyies i els propis teatres i espais escènics han encetat d’altres maneres per fer arribar les arts escèniques a les persones que fins al moment assistien presencialment a l'espai on es representés l’espectacle. Aquestes noves maneres de difondre públicament les propostes escèniques generen un debat en el sector, i el dia 17 de febrer a les 10 h tractarem sobre aquesta nova realitat paral·lela al funcionament de sempre.

Les qüestions que giren entorn a les noves maneres de veure teatre, dansa i circ, són, entre d’altres, els drets d’imatge i les diferents variacions del salari/catxet en l’adaptació d’un espectacle ja creat per fer-lo via streaming, com també en l’emissió d’una funció ja gravada o la preparació d’un espectacle per ser exhibit expressament en format online.

A la segona part de la sessió podrem escoltar testimonis reals que ens explicaran les seves experiències i com han dut terme aquest el procés.

La sessió està organitzada per les associacions d'arts escèniques i gestió cultural TTP, APdC, AADPC, APGCC i APCC, i és gratuïta i exclusiva per als membres d'aquestes entitats. La sessió tindrà lloc online i AQUEST és el formulari d'inscripció.
 

Ponents


Cristina Calvet

Cristina Calvet, advocada Responsable de l’Àrea Legal de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, AADPC. Membre del Comitè científic i professora en el Màster de Dret de la Propietat Intel·lectual i industrial de l’Il·lustre Col·legi d’advocats de Barcelona; també professora en el Màster de Dret de la Societat de la Informació del mateix Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Docent també, entre d’altres, a la Universitat Internacional de Catalunya (Responsable del Mòdul jurídic del Màster en Gestió Cultural); Centre de Formació IL3 adscrit a la Universitat de Barcelona (Postgrau en Gestió d’Espectacles), entre d’altres.

Dídac Gilabert

Membre de la companyia Troposfera xyz, parlarà del seu projecte Dame du Cirque VHS, que és una mirada a la peça Dame du Cirque través dels ulls d’Octavi Espuga, conjuntament amb totes les altres mirades que la visualitzin a través de finestres tant analògiques com digitals. Un projecte fet per ser vist en un sistema de vídeo domèstic (VHS), com el seu nom indica. L’enregistrament va ser realitzat al Teatre Municipal de Balaguer el 20 de novembre de 2020. Dame du Cirque VHS té identitat artística per si sola, i en cap moment es pretén que sigui una substitució de l’espectacle en viu.

Guille Vidal-ribas

Ballarí.Corresponsable del projecte “Transmissions: Conferència Il·lustrada sobre danses urbanes” amb Javier Casado. Ens parlarà de l'adaptació al format online d’un projecte que ja funcionava presencialment.
 

Informació pràctica
Data: Dimecres 17 de febrer de 10 a 12 h
Lloc: online a través de l’enllaç que et farem arribar
Sessió gratuïta per a socis i sòcies de les entitats organitzadores: AADPC, APCC, APdC, TTP i APGCC
Formulari d’inscripció  AQUI. Inscriu-t'hi fins DIMARTS 16 DE FEBRER.
 

Dimecres 17 de febrer, sessió exclusiva i gratuïta per a socis i sòcies de les entitats organitzadores

Compartiu aquesta notícia